29 Ιουνίου 2013

Πρόκληση Κ.Χατζηδάκη κατά των Ελλήνων σε γερμανική εφημερίδα


Πρόκληση Κ.Χατζηδάκη κατά των Ελλήνων σε γερμανική εφημερίδα
"Εκτός από το μαστίγιο, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ!" - Ούτε κουβέντα για την κοροϊδία των "6 δις" της ΕΕ για την ανεργία


Η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου φιλοξενεί συνέντευξη του υπουργού Αναπτυξης, η ατάκα του οποίου ξεχωρίζει είναι αυτή που δικαιολογεί και την πρεμούρα για την πάση θυσία προβολή του ανύπαρκτου "success story": «Είμαστε αποφασισμένοι να εκπληρώσουμε τους όρους της τρόικας, μόνο που χρειαζόμαστε..... όχι μόνο το μαστίγιο, αλλά και το καρότο».
Η συνέντευξη φέρει τον τίτλο «Δεν χρειαζόμαστε μόνο το μαστίγιο» και στο πλαίσιο της ο

ανίκανος υπουργός αναφέρεται στο πρόβλημα της ανεργίας των νέων που στην Ελλάδα κυμαίνεται στο 60% και τονίζει ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα «πρέπει να αναμορφώσουμε έτσι την οικονομία μας ώστε να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό προς την οικονομική ανάπτυξη. Γι’ αυτό το σκοπό εργαζόμαστε». Στην ερώτηση εάν τα έξι δισ. ευρώ που αποφάσισε να διαθέσει η ΕΕ επαρκούν για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ο Κωστής Χατζηδάκης απαντά: «Κατ’ αρχήν: τα χρήματα είναι αναγκαία τώρα, όχι σε τρία ή πέντε χρόνια. Γι’ αυτό πρέπει το ποσό να διατεθεί στα έτη 2014 και 2015. Εκτός αυτού χρειαζόμαστε μέτρα υποστήριξης με τα οποία να αντιμετωπίσουμε τη δανειακή στενότητα της ελληνικής οικονομίας».
Φυσικά ο ανεπάγγελτος πολιτικάντης ούτε που ψέλλισε ότι τα... "6 δις" για την ανεργία των νέων ολόκληρης της ΕΕ συνιστούν απλά άλλη μία μεγαλειώδη κοροϊδία, εφάμιλλη (ή και μεγαλύτερη) τής δήθεν εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων στις περιπτώσεις "διάσωσης των τραπεζών", εγγυήσεις οι οποίες στην πραγματικότητα ούτε καν υφίστανται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου