28 Ιουνίου 2013

Το Sukhoi Su-35 πανικόβαλε τη Δύση!! (Βίντεο)


Το Sukhoi Su-35 πανικόβαλε τη Δύση!! (Βίντεο)


Μία από τις μεγαλύτερες αισθήσεις στο αεροπορικό σαλόνι Le Bourget στο Παρίσι την περασμένη βδομάδα, δεν ήταν απλώς άλλο ένα αεροσκάφος από την Airbus ή την Boeing, παρά το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-35, γράφει η «The Wall Street Journal».

Και επειδή δεν υπήρχε περίπτωση ένα Sukhoi που δίνει τα διαπιστευτήριά του στο παγκόσμιο κοινό, παρουσιάζοντας φαντασμαγορικούς ελιγμούς - άπιαστο για τα περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη της Δύσης, να μην κλέψει τις καρδιές όλων των θαυμαστών, φροντίσαμε νωρίτερα να φρεσκάρουμε την μνήμη, με ένα επίκαιρο αφιέρωμα, το οποίο υπογραμμίζει ότι εκτός από ένα καταπληκτικό αεροσκάφος, είναι αυτή τη φορά και ένα ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα.


Πρόκειται για ένα μαχητικό, που κατά τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών, είναι σε θέση να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις με τους αντιπάλους του.
Το άκρως συναρπαστικό, η πλειοψηφία των ρωσικών προϊόντων στην αεροπορική επίδειξη στο Παρίσι ήταν εκσυγχρονισμένες εκδόσεις της σοβιετικής τεχνολογίας. Για παράδειγμα, το Su-35 - ένας από τους πολλούς απογόνους του Su-27, που πέταξε για πρώτη φορά το 1977. Το ελικόπτερο Ka-52, προσέλκυσε επίσης την προσοχή του παγκόσμιου κοινού - η νέα έκδοση ενός μοντέλου που πέταξε για πρώτη φορά το 1982.
Δύο δεκαετίες μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, η ρωσική αμυντική βιομηχανία έχει ενισχυθεί και πάλι στις παγκόσμιες αγορές. Οι ρωσικές εξαγωγές άμυνας αυξήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, περίπου τέσσερις φορές, σύμφωνα με το Stockholm International Peace Research Institute - η γνωστή δεξαμενή σκέψης στην Σουηδία, που ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στις επιτυχίες των τελευταίων ετών.

Πολλοί ειδικοί αναμένουν ότι η Ρωσία θα πουλήσει εκατοντάδες Su-35. Το ρωσικό μαχητικό, το οποίο με τους ελιγμούς του (στο τέλος το εκπληκτικό βίντεο από την επίδειξή του) έχει εντυπωσιάσει και τον τελευταίο δύσπιστο, τοποθετείται στην παγκόσμια αγορά ως άμεσα ανταγωνιστικό των Δυτικών μαχητικών αεροσκαφών του Ψυχρού Πολέμου - όπως το F-15 της Boeing, το F-16 της Lockheed Martin, το Typhoon της Eurofighter και το Rafale της Dassault. Οι Δυτικοί κατασκευαστές αεροσκαφών έχουν ήδη επιστήσει την προσοχή στη ρωσική δραστηριότητα.

Ο Chris Raymond του τμήματος της στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Boeing, είπε στην «The Wall Street Journal» ότι οι πιο πιθανές αγορές για το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος θα πρέπει να θεωρούνται οι χώρες που ήδη έχουν σε χρήση παλαιότερα μοντέλα, ειδικά η Ινδία και η Μαλαισία, αλλά η Ρωσία έχει παγκόσμιες φιλοδοξίες. Ο ίδιος αναμένει ότι οι Ρώσοι κατασκευαστές θα αναζητήσουν ενεργά αγοραστές σε όλο τον κόσμο.


Η Ρωσία κάνει περισσότερα για να επιστρέψει στην παγκόσμια αγορά, όπως η Κίνα έχει ήδη αυξήσει τις εξαγωγές όπλων, και οι αμερικανικές εταιρείες επιδιώκουν να αυξήσουν τις πωλήσεις στο εξωτερικό, όπως το Αμερικανικό Πεντάγωνο έχει εισέρθει σε μια εποχή των περικοπών, λόγω των οικονομικών προβλημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με πηγές στην αμυντική βιομηχανία που επικαλείται η «The Wall Street Journal», οι Ευρωπαίοι και οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να κάνουν πολλά περισσότερα για την εμπορία των στρατιωτικών προϊόντων τους.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου