28 Ιουνίου 2013

Ρωσική πηγή ομολόγησε ότι η υπόθεση Σνόουντεν βρίσκεται “σε αδιέξοδο”


Ρωσική πηγή ομολόγησε ότι η υπόθεση Σνόουντεν βρίσκεται “σε αδιέξοδο”


Το ρωσικό Πρακτορείο Ιντερφαξ, με βάση πληροφορίες ρωσικής πηγής, που ασχολείται με το θέμα, μετέδωσε ότι η υπόθεση του Έντουαρντ Σνόουντεν βρίσκεται “σε αδιέξοδο”, καθώς η Μόσχα αρνείται να παραδώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τον πρώην σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Σύμφωνα με την πηγή “η κατάσταση γύρω από τον Σνόουντεν βρίσκεται σε αδιέξοδο”, μετέδωσε το Ιντερφαξ και αναμετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η πηγή εξήγησε ότι ο Σνόουντεν “δεν έχει την πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές, γι’ αυτό δεν εγκαταλείπει την ζώνη μετεπιβίβασης και δεν διασχίζει τα ρωσικά σύνορα. Και η Μόσχα αφήνει την κατάσταση να παρατείνεται”.



Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι “μέχρι στιγμής, η Μόσχα δεν έχει λάβει κανένα επίσημο αίτημα (έκδοσης) από τις ΗΠΑ. Υπήρξαν επαφές σε ανεπίσημο επίπεδο, μέσω των διπλωματικών καναλιών, για να ζητηθεί η σύλληψη και η απέλαση” του Αμερικανού πρώην συμβούλου της NSA.

Όμως “συνυπολογιζομένου του γεγονότος ότι οι διμερείς σχέσεις δεν είναι σταθερά σε καλό επίπεδο”, η Μόσχα έχει αρνηθεί να απαντήσει, σημείωσε η πηγή, η οποία πρόσθεσε νότι “δεν θα υπάρξει λύση του θέματος έως ότου οι αρχές μιας χώρας χορηγήσουν άσυλο” στον Σνόουντεν.

Ο Αμερικανός “μάστερ” της πληροφορικής, πηγή των αποκαλύψεων για την παρακολούθηση των επικοινωνιών από τις ΗΠΑ, βρίσκεται από την Κυριακή σύμφωνα με την ρωσική επίσημη εκδοχή στην ζώνη μετεπιβίβασης του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας, όπου έφτασε προερχόμενος από το Χονγκ Κονγκ.

Ο Σνόουντεν έχει ζητήσει την χορήγηση πολιτικού ασύλου από τον Ισημερινό, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η εξέταση του αιτήματος αυτού μπορεί να χρειαστεί μήνες.

Πηγή: Ιντερφαξ, AFP, Reuters, mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου