27 Ιουνίου 2013

DELHAIZE – AB Βασιλόπουλος: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ” ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ.


DELHAIZE – AB Βασιλόπουλος: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ” ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ.


Πως μία αλυσίδα που φέσωσε χιλιάδες εργαζόμενους και Έλληνες προμηθευτές, πέρασε στα χέρια …κουνιάδου και σήμερα αναβαπτίζεται ως “επένδυση”.
Με διθυραμβικά σχόλια τύπου “Η ΑΒ Βασιλόπουλος ενισχύει την Ελληνική οικονομία”, οι ιθαγενείς ενημερώθηκαν για τη νέα “επένδυση” της πολυεθνικής Del Haize, στο Ελλαδιστάν.
Με μία προσεκτική ματιά, βλέπουμε ότι η επένδυση αυτή αναφέρεται στην απόκτηση ενός “νέου καταστήματος” στο Κερατσίνι, στην λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη 76. Τι ήταν λοιπόν στην εν λόγω τοποθεσία; Έρημος που η ευγενής πολυεθνική ήλθε και την έκανε όαση εργασίας; Νταμάρι όπου η πολυεθνική επένδυσε για να το κάνει παραγωγική μονάδα;
Όχι. Το εν λόγω σημείο, ήταν ήδη το σούπερ μάρκετ “Welcome”. Μπορεί σε πολλούς να μην λέει τίποτα το όνομα, ούτε ο ιδιοκτήτης του, Ζαζόπουλος ΑΕΒΕ.

Εκτός βεβαίως από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις που έγιναν στο Κερατσίνι μετά τις μειώσεις μισθών και προκλητικές απολύσεις πριν από λίγο καιρό. Στο κατάστημα της συγκεκριμένης διεύθυνσης, που τώρα παρουσιάζεται ως “επένδυση”.
Ψάχνοντας λίγο παραπάνω, διαπιστώνουμε με έκπληξη πως ούτε το κατάστημα “Welcome” προήλθε από παρθενογένεση. Στην θέση των καταστημάτων της “μικρής” αλυσίδας, υπήρχαν τα αμαρτωλά… Atlantic!! Ναι, η πασίγνωστη αλυσίδα που φέσωσε χιλιάδες εργαζόμενους, προμηθευτές, μικρομετόχους και υποτίθεται πως “έκλεισε”.
Όντως “έκλεισε”; Δεν είναι μόνο τα σημεία της Ατλάντικ που αλλάζουν ταμπέλες με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο, αλλά και ένα λεπτό σήμείο όπως το διαβάζουμε σε πρόσφατο δημοσίευμα του toxrima.gr. Ο κύριος Ζαζόπουλος που “επένδυσε” στα σημεία πώλησης των Ατλάντικ, τυχαίνει να είναι …κουνιάδος του κ. Μανώλη Αποστόλου, “καπετάνιου” του Ατλάντικ!
Βεβαίως, η συγγένεια δεν ποινικοποιείται, ούτε η “εμπλοκή” του κυρίου Αποστόλου στην “νέα επιχείρηση” ως σύμβουλος επιχειρήσεων! Αλήθεια, τι θα συμβούλευε μία τέτοια επιχείρηση ο άνθρωπος που “βούλιαξε” την αμέσως προηγούμενη;
Και αλήθεια, με ποιό θράσος παρουσιάζεται ως “επένδυση” η αλλαγή ταμπέλας σε μία επιχείρηση με έντονη οσμή διάδοχης κατάστασης στις πλάτες φεσωμένων προμηθευτών, φεσωμένων εργαζομένων, φεσωμένων μικρομετόχων;
Η DelHaize βεβαίως δεν κάνει τίποτα καινούριο. Είδαμε τις πρόσφατες περιπτώσεις σε Σερβία και ΗΠΑ για το τι εννοεί ως “επένδυση”. Οι εδώ ελεγκτικές αρχές όμως δεν θα έπρεπε να ελέγξουν εάν πίσω από αυτές τις “επενδύσεις” κουνιάδων και πολυεθνικών βρίσκονται ενδείξεις καταδολίευσης πιστωτών; Εκτός εάν παρόμοια “σουξέ” αντικατοπτρίζουν το Success Story που ευαγγελίζονται οι σωτήρες της κυβέρνησης.

Ολόκληρο το δημοσίευμα από το toxrima.gr:

Πού είναι ο “καπετάνιος” που βύθισε το Ατλάντικ;



Σε τι θα μπορούσε να απασχοληθεί ένας πρώην επιχειρηματίας που βούλιαξε την επιχείρησή του; Μα φυσικά δίνοντας συμβουλές για πετυχημένο επιχειρείν.

Απίστευτο και όμως αληθινό. Πληροφορίες που το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας που βύθισε μία από τις μεγαλύτερες λιανεμπορικές αλυσίδες την Ατλάντικ, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζομένους έχει συστήσει στο Κολωνάκι γραφείο, όπου και απασχολείται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή εμφανίζεται ως συμβουλάτορας και όχι ως μέτοχος της μικρής λιανεμπορικής αλυσίδας τροφίμων Wellcome που εδρεύει στην Πειραιώς και ιδιοκτήτης είναι ο κουνιάδος του Μανώλη Αποστόλου, ο Ξένιος Ζαζόπουλος.

Η αλυσίδα αυτή, όπως μάθαμε αποτελείται από 6 καταστήματα -πρώην σημεία Ατλάντικ- και βρίσκονται στο Λαγονήσι, το Ναύπλιο, τη Λούτσα και το Πειραιά. Όσον αφορά τον Περικλή και την Ελπίδα Αποστόλου, αδέλφια του Μανώλη Αποστόλου, που βοηθούσαν στην διοίκηση στην διοίκηση της Ατλάντικ, ο μεν πρώτος μετακόμισε μόνιμα στο Αίγιο και απασχολείται αποκλειστικά με κατασκευαστικές εργασίες, ενώ η δεύτερη ασχολείται με τα τρία καταστήματα Εverest που έχει εγκαινιάσει.

Όσον αφορά στους προμηθευτές που “φέσωσε” ο Μ. Αποστόλου συνεχίζουν να τον ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν για να εισπράξουν τα χρήματά τους. Αναζητήστε τον στο εξοχικό στο Αλεποχώρι ή στο σπίτι του στη Σαρωνίδα. Αν δεν τον βρείτε ούτε και εκεί κάντε ένα πέρασμα και από γνωστό tennis club προς Βάρκιζα μεριά!!!

Όχι πως είναι καινοτόμα αυτή η διαδικασία, αφού οι πολυεθνικές δεν έχουν πατρίδα: ΑΒ Βασιλόπουλος: Πουλήθηκε σε πολυεθνική που ελέγχεται για τεράστιο σκάνδαλο στην Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου