30 Ιουνίου 2013

Προβλήματα λειτουργίας στα Αστυνομικά Τμήματα Ηπείρου


Προβλήματα λειτουργίας στα Αστυνομικά Τμήματα Ηπείρου

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: - Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Προβλήματα λειτουργίας στα Αστυνομικά Τμήματα Ηπείρου».

Η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σταυρούλα Ξουλίδου, καταθέτει αναφορά κατόπιν ψηφίσματος των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηπείρου.

Το εν λόγω ψήφισμα αποτελεί έκφραση της δυσμενούς κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι εξαιτίας των περικοπών μισθών και επιδομάτων και γενικότερα όλων των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί.

Κυρίως όμως το πρόβλημα εντοπίζεται στην απόφαση που έλαβε η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία αποσπώνται 500 Αστυνομικοί Υπάλληλοι από την Ήπειρο στη Θράκη για την αντιμετώπιση των αναγκών της περιοχής. Ωστόσο, ο μεγάλος όγκος των Αστυνομικών που απομακρύνονται πλήττει το αίσθημα ασφάλειας καθώς αποδυναμώνεται η δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας σε μια περιοχή που αποτελεί σημαντική πύλη εισόδου ναρκωτικών στη χώρα και μάλιστα σε μια εποχή που η εγκληματικότητα αυξάνει επικίνδυνα.

Ζητείται η άμεση παρέμβαση, των αρμόδιων Υπουργών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Αστυνομικά Τμήματα της Ηπείρου εξαιτίας της μείωσης προσωπικού με τις αποσπάσεις Αστυνομικών σε άλλες περιοχές.

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε για τις ενέργειες στις οποίες θα προβείτε, ώστε να υπάρξει ορθολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν στις παραμεθόριες περιοχές της επικράτειας εξαιτίας της εισόδου μεγάλου αριθμού μεταναστών.

Επισυνάπτεται το ανωτέρω αναφερθέν ψήφισμα.

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Σταυρούλα Ξουλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου