16 Αυγούστου 2014

Σκηνές Φαρ Ουέστ στη Σκάλα Λακωνίας – Άγριο πιστολίδι μεταξύ Ρομά


Σκηνές Φαρ Ουέστ στη Σκάλα Λακωνίας – Άγριο πιστολίδι μεταξύ Ρομά


Οι πολίτες δηλώνουν ανάστατοι με τις αρχές να μην μπορούν να κάνουν τίποτα.
Όλα έγιναν στο Κέντρο της Σκάλας λίγο μετά τις 9 το πρωί και στο πιο κεντρικό δρόμο της πόλης.
Δυο ομάδες Ρομά ήρθαν σε συμπλοκή με αποτέλεσμα να βγουν τα όπλα και να γίνεται η περιοχή πραγματικό Φαρ Ουέστ.
Ο δήμαρχος Γιάννης Γρυπιώτης έχει επανειλημμένα επισημάνει τον κίνδυνο που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή τόσο από τις οργανωμένες ομάδες Ρομά όσο και από τον μεγάλο αριθμό Μεταναστών.
Με συνεχιζόμενες παρεμβάσεις και επιστολές τόσο στις τοπικές αρχές όσο και στο Υπουργείο έχει επισημάνει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν τον εισακούει κανείς.

Φανταστείτε μέσα στο κέντρο της Σκάλας. Στον πιο κεντρικό δρόμο (οδός Γρυπιώτη) όπου περνάνε καθημερινά χιλιάδες απλού κόσμου αλλά και τουρίστες για να μεταβούν σε όλο το ΝοτιοΑνατολικό Άκρο της Λακωνίας (Μονεμβάσια, Μολάους, Ελαφόνησος) να βγαίνουν τα όπλα.
Οι κάτοικοι της περιοχής είναι σοκαρισμένοι και έχουν πλέον στρέψει το βλέμμα τους μόνο στο Θεό για την ασφάλεια τους νιώθοντας εντελώς απροστάτευτοι.

Ο Δήμαρχος σύμφωνα με τοreport 24, έχει καταγγείλει την λανθασμένη μεθοδολογία που ακολουθείται καθώς δεν είναι δυνατόν να φεύγουν 12 άντρες για να φυλάξουν 700 μετανάστες στο κέντρο της Κορίνθου ενώ στην ευρύτερη περιοχή να υπάρχουν κοντά στους 2.500 μετανάστες και εκατοντάδες Ρομά και να μην υπάρχει η απαιτούμενη προστασία.
Αν θρηνήσουμε κάποιο Θύμα η ακόμα περισσότερο πέσει νεκρός κάποιος περαστικός τότε να δούμε ποιος θα είναι ο Υπεύθυνος.


makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου