4 Αυγούστου 2014

Ξανά στο μαντρί ο Καρατζαφέρης: Άνοιγμα Καρατζαφέρη σε Σαμαρά - Να μην γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας


Ξανά στο μαντρί ο Καρατζαφέρης: Άνοιγμα Καρατζαφέρη σε Σαμαρά - Να μην γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας


από το πρώτο θέμα
Συνέντευξη στον Παναγιώτη Σαββίδη

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αποκαλύπτει ότι αποσύρεται πλέον από το κανάλι, όχι όμως από την πολιτική - Θα ανταποκριθεί εάν υπάρξει μια σοβαρή πρωτοβουλία για επανένωση της Κεντροδεξιάς - «Ρίχνει το μπαλάκι» σε Καμμένο - Τι λέει για Άδωνι, Πλεύρη και ΒελόπουλοΕυδιάθετος, παρά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του (ισχαιμικό επεισόδιο και αγγειοπλαστική επέμβαση με στεντ), ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μίλησε στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» για τις δύσκολες ώρες που πέρασε στην Εντατική και τις επισκέψεις των «απολωλότων» Γεωργιάδη, Πλεύρη και Βελόπουλου.

Αποκάλυψε ότι αποσύρεται πλέον από το κανάλι, όχι όμως από την πολιτική, κάνοντας γνωστό ότι, εάν υπάρξει μια σοβαρή πρωτοβουλία για επανένωση της Κεντροδεξιάς, το κόμμα του θα ανταποκριθεί.

Παράλληλα εμμένει στη θέση ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να γίνει πρωθυπουργός, ρίχνοντας το μπαλάκι στον κ. Πάνο Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ.

- Θα ανταποκρινόσασταν σε ένα πιθανό κάλεσμα του πρωθυπουργού για συστράτευση της Κεντροδεξιάς;

Σε επιλογές σκοπιμότητας και επιπολαιότητας δεν συμμετέχω, γι’ αυτό και δεν πήρα μέρος στις κινήσεις που έκαναν οι κύριοι Πολύδωρας, Ζώης, Νικολόπουλος. Καταρχάς, είναι δεδομένο πως χρειάζεται να διαφοροποιήσουμε τη σημερινή πολιτική του «ναι σε όλα» σε τρόικα και Μέρκελ που δεν οδηγεί πουθενά.

Εγώ, είμαι έτοιμος να μπω σε ένα διάλογο που θα αποβεί χρήσιμος για τον τόπο, με βάση τη ζυγαριά σοβαρότητας. Θα ανταποκριθώ λοιπόν σε πιθανό κάλεσμα, με βάση πόσο σοβαρό θα είναι αυτό το πράγμα και τι θέλουμε να κάνουμε.

Οταν υπάρχει κάτι σαφές, σοβαρό και υπεύθυνο, το να γυρίσεις την πλάτη είναι βερμπαλισμός. Επίσης, το ενδεχόμενο να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, με προβληματίζει τα μάλα. Δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα χρησιμοποιηθεί σαν μαξιλαράκι, για να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Εμμένετε δηλαδή, σε αυτό που είχατε δηλώσει παλαιότερα, πως «δεν πρέπει να γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας»;

Πολλαπλασιάζεται συνεχώς αυτή η θέση. Ο κ. Τσίπρας για το μόνο που με έχει πείσει είναι η εμμονή του να έρθει στην εξουσία. Τα πειράματα του ΣΥΡΙΖΑ με τις ακραίες συνιστώσες του είναι μια επικίνδυνη συνταγή που με φοβίζει.

Βλέπω τελευταία ότι αυτό αρχίζει να το αντιλαμβάνεται και ο κ. Καμμένος, ο οποίος υπήρξε παλαιότερα ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας συγκυβερνήσεως των ΑΝ.ΕΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα σήμερα να κάνει πίσω.

Αρα καλό θα ήταν να δούμε την ωμή πραγματικότητα και να συμπτύξουμε ένα μέτωπο μιας «ευρείας άλλης σκέψης», πέρα από αυτή που σήμερα κυβερνάει ή αύριο ενδεχομένως να κυβερνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου