21 Αυγούστου 2014

FBI: "Αυθεντικό" το βίντεο αποκεφαλισμού του Αμερικανού δημοσιογράφου


FBI: "Αυθεντικό" το βίντεο αποκεφαλισμού του Αμερικανού δημοσιογράφου


Οι αμερικανικές αρχές είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι προσπαθούν να διαπιστώσουν κατά πόσο είναι αυθεντικό το βίντεο αυτό.
Ο 40χρονος Φόλεϊ εξαφανίστηκε ενώ κάλυπτε τον πόλεμο στη Συρία, το 2012. Η μητέρα του, Νταϊάν Φόλεϊ, σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Τρίτης δήλωσε υπερήφανη για τον γιο της που έδωσε τη ζωή του προσπαθώντας να αποκαλύψει τα δεινά του συριακού λαού.
Στην παραδοχή ότι ο τζιχαντιστής αντάρτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που εμφανίζεται σε βιντεομήνυμα να αποκεφαλίζει τον αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ «μοιάζει να είναι Βρετανός», με βάση την προφορά του, προέβη νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διέκοψε τις διακοπές του για να επιστρέψει στο Λονδίνο.
"Αν είναι αλήθεια, ο κτηνώδης φόνος του Τζέιμς Φόλεϊ προκαλεί σοκ και αποστροφή", αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Κάμερον.
Ο βρετανός πρωθυπουργός "θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών και ανώτερους αξιωματούχους από το υπουργείο Εσωτερικών, το Φόρεϊν Όφις και τις υπηρεσίες για να συζητήσει την κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία και την απειλή που δημιουργείται από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους", προστίθεται στη δήλωση.
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ εξέφρασε την "απόλυτη φρίκη" του για το βίντεο του αποκεφαλισμού.
"Είναι ένα επιπλέον παράδειγμα της θηριωδίας αυτής της οργάνωσης", πρόσθεσε.



news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου