10 Ιουνίου 2013

Περιοδεία του Σαλί Μπερίσα στους Αγίους Σαράντα (βίντεο)


Περιοδεία του Σαλί Μπερίσα στους Αγίους Σαράντα (βίντεο)

- Εγκαινίασε το δρόμο της Λύβενας και το νέο λιμάνι της πόλης

- Φιλοφρονήσεις του έπαρχο Μεσοποτάμου προς τον αλβανό πρωθυπουργό!

Στα μπλε ντύθηκαν σήμερα οι Άγιοι Σαράντα και το Δέλβινο όπως και όλοι οι δρόμοι της περιοχής, για να υποδεχτούν τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματο και πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.
Εκτός από τις δύο πόλεις του νότου, ο Μπερίσα επέλεξε να κάνει άλλες δύο

σταθμεύσεις σε χωριά της μειονότητας. Στο Καραχάτζι συναντήθηκε με τους αγρότες της περιοχής, γιατί όπως είπε στην επόμενη τετραετία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της γεωργίας. Ο κ. Μπερίσα εγκαινίασε και την ασφαλτόστρωση του δρόμου Μεσοπόταμο – Λύβενα, ένα έργο που κόστισε περίπου 400.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από τον αλβανικό προϋπολογισμό. Ο αλβανός πρωθυπουργός είπε πως χαίρει ιδιαίτερη εκτίμηση για την ελληνική μειονότητα γιατί όπως είπε «η ελληνική μειονότητα και η Σκόδρα, είναι δύο περιοχές που βίωσαν με το χειρότερο τρόπο την κομουνιστική δικτατορία καθώς είχαν την μεγαλύτερη αναλογία πληθυσμού σε φυλακές και εξορίες». Υποσχέθηκε ακόμα πως την επόμενη τετραετία θα έχει σε πρώτη προτεραιότητα τα έργα υποδομής σε αυτή την περιοχή, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για όσους θέλουν να επιστρέψουν. Αίσθηση προκάλεσαν και οι πολλές φιλοφρονήσεις του έπαρχου Θεμιστοκλή Καίση προς τον κ. Μπερίσα παρόλο που το κόμμα που εκλέχθηκε, συμμετέχει στον αντίπαλο εκλογικό συνασπισμό.

Στις ομιλίες του στους Αγίους Σαράντα ο κ. Μπερίσα ειρωνεύτηκε την απουσία του δημάρχου της πόλης από τα εγκαίνια του μεγαλειώδους έργο - όπως το χαρακτήρισε - της επέκτασης του λιμανιού. Στην ομιλία του επικεντρώθηκε στις κατηγορίες κατά του αρχηγού της αντιπολίτευσης χωρίς να αναφέρει ποτέ το όνομα του, αποκαλώντας τον «σύντροφο οδηγό του λεωφορείου μωβ» (shokushoferi i autobuzit mavi). Υπεραμύνθηκε του φορολογικού του συστήματος για το οποίο τον κατηγορεί ο κ. Ράμα λέγοντας μάλιστα πως ο ενιαίος φόρος 10% που έχει προς όλους, είναι ιερός γιατί αυτό προβλέπουν και τα ιερά βιβλία (το δέκατο). Υπενθύμισε ακόμα τον κίνδυνο που διατρέχει η περιοχή από τον συνέταιρο του Έντι Ράμα, τον Κότσο Κοκεδήμα που όπως είπε «λιμπίζεται τις παραλίες του Ιονίου»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου