5 Ιουνίου 2013

Σύνοδος ΟΗΕ, Ρωσίας και ΗΠΑ για τη Συρία

Σύνοδος ΟΗΕ, Ρωσίας και ΗΠΑ για τη Συρία



Σήμερα στη Γενεύη, την επομένη των γαλλικών κατηγοριών σε βάρος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ για τη χρήση χημικών όπλων, αναμένεται να πραγματοποιηθεί τριμερής προπαρασκευαστική σύνοδος με τη συμμετοχή του ΟΗΕ, της Ρωσίας και των

ΗΠΑ που θα εξετάσει μια νέα ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία.

Η υφυπουργός πολιτικών υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ουέντι Σέρμαν και η βοηθός της για τη Μέση Ανατολή, Ελίζαμπεθ Τζόουνς, θα συναντήσουν τους ομολόγους τους της Ρωσίας και τον μεσολαβητή του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Λαχντάρ Μπραχίμι για να προετοιμάσουν τη διάσκεψη «Γενεύη 2», ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η ημερομηνία, η ατζέντα των θεμάτων και οι συμμετέχοντες σε αυτή τη διεθνή διάσκεψη, στόχος της οποίας είναι η πολιτική διευθέτηση της συριακής σύγκρουσης. Η διεξαγωγή της διάσκεψης αυτής είχε προταθεί στις αρχές Μαΐου από τους επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, σε μια προσπάθεια να αρχίσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Δαμασκού και της συριακής αντιπολίτευσης.

Μια ενδεχόμενη πολιτική διευθέτηση θα βασίζεται στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας της 30ης Ιουνίου του 2012 στη Γενεύη, η οποία όμως ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου