3 Αυγούστου 2014

«Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»


«Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»


ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΗΜΕΡΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


«Η Κέρκυρα, δεν έχει άλλα περιθώρια υπομονής σε μία αλυσίδα προβλημάτων που δεν έχει λύσει η Αυτοδιοίκηση και που δεν εννοεί να αντιληφθεί η συγκυβέρνηση. Όλα έχουν βαλτώσει. Δεν το αξίζουν ούτε οι Κερκυραίοι, ούτε το νησί, που πρέπει να μείνει μία ναυαρχίδα - πρωτότυπο του τουρισμού».

Αυτή τη δήλωση έκανε ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, μετά την ολοκλήρωση της νέας διήμερης επίσκεψής του στη Κέρκυρα, έχοντας συνάντηση γνωριμίας με την νέα Αντιπεριφερειάρχη Νικολέττα Πανδή, τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο, όπως και με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας Αντώνη Σάκκο.

Επίσης ενημερώθηκε από ξενοδόχους της Κέρκυρας για τα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν, καταγράφοντας και τα αντίστοιχα των καταστηματαρχών με τους οποίους συνομίλησε περπατώντας στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.

Χωρίς σειρά αξιολόγησης, καθώς όλα είναι στη ζώνη της απόλυτης προτεραιότητας, τα προβλήματα που χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ λύσης είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής, για τα οποία και θα υπάρξουν κοινοβουλευτικές δράσεις του Τέρενς Κουίκ:

Απορρίμματα - Τεμπλόνι
Δίκτυο Ύδρευσης και υδάτινοι πόροι από πηγές και βροχή
Οδικό δίκτυο
Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κέρκυρα
Αναβάθμιση της πορθμειακής γραμμής με Ηγουμενίτσα, με λιγότερες «παντόφλες» και φθηνότερο ναύλο
Ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ των ξενοδόχων για ανανέωση του κτηριακού τουριστικού στόλου του νησιού που έχει «γεράσει»
Πίεση για να γίνουν οι τράπεζες πιο συνεργάσιμες με ξενοδόχους και γενικά τις τουριστικές επιχειρήσεις, που είναι στα όρια κατάρρευσης λόγω των δανειακών υποχρεώσεων που η κρίση, η μνημονιακή φορολογική πολιτική και όχι μόνο, έχουν μετατρέψει σε εφιάλτη.
Η απάνθρωπη ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών που εξαρτούν την επιβίωσή τους από το ανύπαρκτο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ)
Ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο, όπου έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και βασικά μηχανήματα
Πετρέλαιο Θέρμανσης
Έλλειψη κινήτρων που έχουν βαλτώσει την πρωτογενή παραγωγή

Επίσης ο Τέρενς Κουίκ ενημερώθηκε για τα θέματα που άπτονται του ΤΑΙΠΕΔ, όπου στην υψηλή ζώνη κινδύνου μπαίνει και το Ψυχιατρείο.

«Για το Ψυχιατρείο είναι όλοι εκείνοι που σκέφθηκαν κάτι τέτοιο», σχολίασε μετά την επίσκεψή του στις εκεί κτηριακές εγκαταστάσεις.

Τον Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο οποίος έχει και την κοινοβουλευτική ευθύνη των Ιονίων Νήσων, συνόδευαν σε όλες τις δράσεις του στο νησί, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος Γιάννης Ζήκος, Πολιτευτές και μέλη της τοπικής Συντονιστικής.

Αργά το μεσημέρι ο Τέρενς Κουίκ αναχώρησε για την Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, όπου έχει εκλεγεί και Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ του οποίου είναι επικεφαλής.

Ειδικότερα στη Κομοτηνή θα παραβρεθεί και θα μιλήσει την Δευτέρα το πρωί (04.08.14) στην ημερίδα που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στο χώρο των Σχολών Αστυνομίας με θέμα «Αστυνομική Ακαδημία, το «άρμα» αναγέννησης της ΕΛ.ΑΣ.».

Νωρίτερα, το ίδιο πρωί, έχει προγραμματισθεί συνάντηση εκεί με τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Χρήστο Φωτόπουλο, με βασικό θέμα τα Ταμεία αρωγής, όπως και των αστυνομικών, τα οποία αν και απολύτως υγιή, θα συνθλιβούν με το πολυνομοσχέδιο περί ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ που κατατέθηκε στη Βουλή.

Άλλες δραστηριότητες του Τέρενς Κουίκ σε Κομοτηνή και Ξάνθη, θα αφορούν σε συναντήσεις εργασίας με βασικά στελέχη του Συνδυασμού του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, προετοιμαζόμενος για τη νέα περίοδο της ΑΜ-Θ Περιφέρειας, η οποία οριοθετείται με την ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων Περιφερειάρχη και συμβούλων όλων των νέων Συνδυασμών, κατά πάσα πιθανότητα στις 28 Αυγούστου.

Ο Τέρενς Κουίκ θα επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη 5 Αυγούστου, προκειμένου ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, να λάβει μέρος στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων του 1 δις που έδωσε εντολή η Τρόικα στη συγκυβέρνηση να ψηφίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου