3 Αυγούστου 2014

"Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται δημιουργικές ανατροπές" λέει ο Θ. Μπέγκας


"Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται δημιουργικές ανατροπές" λέει ο Θ. Μπέγκας
Το «πράσινο φως» από τη δημοτική ομάδα της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα-Κοινωνία Πολιτών» έλαβε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, πριν συνυπογράψει το κείμενο της πρωτοβουλίας των 8 δημάρχων. Αυτό έκανε γνωστό σήμερα ο ίδιος ο δήμαρχος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας πως η απόφαση της δημοτικής ομάδας ήταν ομόφωνη.

Ακόμη, ξεκαθάρισε πως, αν και πολλοί έκαναν συσχετισμούς με την «κίνηση των 5» Δημάρχων, της προηγούμενης δημοτικής περιόδου, αυτή η πρωτοβουλία «έχει νέα χαρακτηριστικά που διευρύνουν τον ορίζοντα και την απεύθυνση της. Δεν είμαστε μόνο ένα forum προβληματισμού, όπως ήταν η «κίνηση των 5». Δεν είμαστε μια κλειστή ομάδα 8 Δημάρχων, αλλά επιδιώκουμε τη διεύρυνση» είπε και έκανε γνωστό πως θα κάνει πρόταση και στους άλλους δημάρχους της Ηπείρου, ώστε να συμμετάσχουν στην κίνηση, ενώ σημείωσε πως η πρωτοβουλία αυτή θα κατέβει και στις εκλογές της ΚΕΔΕ.

"Δημιουργικές ανατροπές..."

Σύμφωνα με τον κ. Μπέγκα, η πορεία που ακολουθήθηκε επί δεκαετίες στη χώρα και στην αυτοδιοίκηση, οδήγησε σε πολλά αδιέξοδα. Χρειάζονται πλέον στην τοπική αυτοδιοίκηση, δημιουργικές ανατροπές, και μεταρρυθμίσεις είπε και επεσήμανε πως «είναι θέμα επιβίωσης να αναπτύξουμε μια νέα αντίληψη που θα ανατρέπει στερεότυπα του παρελθόντος. Που θα σχεδιάζει, θα επιδιώκει και θα διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, μακριά από τον λαϊκισμό και το παιχνίδι τον εντυπώσεων. Μακριά από τη λογική που ήθελε την αυτοδιοίκηση κομματικά χειραγωγούμενη. Αυτή τη νέα αντίληψη στην αυτοδιοίκηση εκφράζει και η πρωτοβουλία των 8 Δημάρχων».

Στόχος είναι, όπως τόνισε, μια ουσιαστική παρέμβαση στα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης. «Πρέπει να παραδεχθούμε ότι το προηγούμενο διάστημα δεν μπόρεσαν να παίξουν τον ρόλο που όφειλαν. Σήμερα έχουμε νέα δεδομένα. Στα δύο τρίτα των Δήμων, έχουν εκλεγεί νέοι Δήμαρχοι και υπάρχει εξίσου μεγάλη ανανέωση στα Δημοτικά Συμβούλια. Αυτό δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, την επιθυμία των δημοτών για ένα καινούργιο ξεκίνημα, στηριγμένο σε υγιείς βάσεις και νέους ανθρώπους. Θεωρούμε ότι είναι μια θεμελιώδη απόφαση των πολιτών που έχει χαρακτηριστικά ιδρυτικού χαρακτήρα για τη νέα αυτοδιοίκηση. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε και όλους τους συναδέλφους μας στην Ήπειρο να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία».


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου