5 Δεκεμβρίου 2014

Ερωτηματικά προκαλεί η ενέργεια του προέδρου του ΣτΕ να ανεβάσει στην ιστοσελίδα το email Χαρδούβελη στην Τρόικα

Ερωτηματικά προκαλεί η ενέργεια του προέδρου του ΣτΕ να ανεβάσει στην ιστοσελίδα το email Χαρδούβελη στην Τρόικα


Ερωτήματα προκαλεί η κίνηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζου να αναρτήσει ολόκληρο το κείμενο των 47 σελίδων με τις απαντήσεις του Γκίκα Χαρδούβελη προς την τρόικα γραμμένο στα Αγγλικά.

Πράξη δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση που έκοψε στο μισό τα αναδρομικά των δικαστών ή μία κίνηση για να καταδείξει εμφανώς ότι σε αυτό το απαντητικό e-mail δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη- έστω και για το μέλλον- για τα περικομμένα αναδρομικα;

Πάντως για πρώτη φορά γίνεται τέτοια ενέργεια από ανώτατο δικαστικό λειτουργό, ωστόσο πηγές που πρόσκεινται στον πρόεδρο αναφέρουν ότι ο λόγος που έγινε ήταν για να ενημερωθεί το δικαστικό σώμα και κανένας άλλος.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση που έκανε ο κ. Ρίζος αναφέρει:

«Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2.12.2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών».

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι σχέσεις κυβέρνησης και δικαστών πατούν πλέον σε τεντωμένο σχοινί, ενώ υπενθυμίζουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα συνέρχεται η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης) για να ελέγξει εάν το υπουργείο Οικονομικών συμμορφώθηκε μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών που είχε δώσει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο στην αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αναδρομική επιστροφή των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων.

Οι δικαστές πάντως είναι έτοιμοι για πόλεμο, με τις δικαστικές ενώσεις να έχουν αναρτήσει στις ιστοσελίδες τους υποδείγματα των νέων αγωγών που θα κατατεθούν στο Μισθοδικείο κατά του Ελληνικού δημοσίου.
Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου