8 Ιανουαρίου 2015

Ξεσκονίζουν το πόθεν έσχες Καρατζαφέρη: Στην τελική ευθεία οι έρευνες για μίζες


Ξεσκονίζουν το πόθεν έσχες Καρατζαφέρη: Στην τελική ευθεία οι έρευνες για μίζες



Στα χέρια εφέτη ειδικού ανακριτή θα περάσει η έρευνα για το πόθεν έσχες του Γιώργου Καρατζαφέρη, και γι' αυτό το λόγο συγκαλείται αύριο η Ολομέλεια των Εφετών προκειμένου να ορίσει τον εφέτη που θα αναλάβει την επίμαχη δικογραφία.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα κατεβεί στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, διώκεται μετά από παραγγελία της βουλής σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες και για συμμετοχή σε υπεράκτια εταιρία.

Οπως προέκυψε από.....σπόντα κατά την διάρκεια προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά στην σύμβαση αγοράς των ελικοπτέρων Super Puma, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έλαβε 1,6 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις, το 2007 και το 2008, μέσω της off shore που διατηρούσε με την επωνυμία Catalina LTD, από τους επιχειρηματίες Αλέξανδρο Τσάτσο και Σταύρο Κομνόπουλο, οι οποίοι μεσολαβούν στην αγοραπωλησία των ελικοπτέρων. Από την έρευνα προέκυψε ακόμη ότι ο Γ. Καρατζαφέρης είχε μία ακόμη υπεράκτια, με το όνομα Homeric TCI.

Την ίδια ώρα, οι κ.κ Τσάτσος και Κομνόπουλος καλούνται σε απολογία από τον ανακριτή Μαλλή από την ερχόμενη Δευτέρα αντιμετωπίζοντας κατά περίπτωση τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Τρεις αξιωματικοί, έχουν κληθεί να απολογηθούν για παθητική δωροδοκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου