27 Ιανουαρίου 2015

Γιορτή για τη νίκη Τσίπρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αθαμάνιο


Γιορτή για τη νίκη Τσίπρα στην ιδιαίτερη πατρίδα του Αθαμάνιο

Με διαφορά 20 και πλέον ποσοστιαίων μονάδων, έδωσε τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, ο δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, όπου βρίσκεται η ιδιαίτερη πατρίδα του Αλέξη Τσίπρα, το χωριό Αθαμάνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 3.058 ψήφους και ποσοστό 48,3%, ενώ η Νέα Δημοκρατία πήρε 1.825 ψήφους και ποσοστό 28,8%.

Στο Αθαμάνιο, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συντοπίτες του πρωθυπουργού ήταν ένα στοίχημα τα όσο το δυνατόν υψηλότερα ποσοστά καθώς το 2012 οι ψήφοι ήταν μοιρασμένοι με τη ΝΔ.

Στα τρία εκλογικά τμήματα της τοπικής κοινότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστά που φτάνουν από 47 έως και 58%!

Στο 133ο εκλογικό τμήμα του Αθαμανίου, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 113 ψήφους και ποσοστό 58,8%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 59 ψήφους και ποσοστό 30,7%. Στο 134ο εκλογικό τμήμα, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 82 ψήφους και ποσοστό 47,9%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε 65 ψήφους και ποσοστό 38%. Στο 135ο εκλογικό τμήμα του Αθαμανίου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 120 ψήφους και ποσοστό 57,9% ενώ η Νέα Δημοκρατία πήρε 61 ψήφους και ποσοστό 29,4%.

Στο Αθαμάνιο, οι κάτοικοι πανηγύρισαν μέχρι τα ξημερώματα με τσίπουρο κλαρίνα και χορό. Ο 97χρονος παπα-Δημήτρης Τσίπρας, αν και σε βαθιά γεράματα, συμμετέχει στους πανηγυρισμούς και εμφανώς συγκινημένος λέει: «Ευχαριστώ τον Θεό που με άφησε να ζήσω για να τον δω πρωθυπουργό».

Όπως σημειώνουν οι φίλοι και συντοπίτες του Αλέξη Τσίπρα στις 25 Ιανουαρίου γράφτηκε μία σελίδα ιστορίας για το χωριού τους. «Μετά τον μυθικό βασιλιά Αθάμαντα πριν 4000 και πλέον χρόνια τώρα το Αθαμάνιο είναι η γη που γέννησε ένα πρωθυπουργό» λένε χαρακτηριστικά.

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, στήθηκε γλέντι στην πλατεία του χωριού. Εφευρετικός, ένας εξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα, ο Χρήστος Φωτίου, που είναι τραγουδιστής και οργανοπαίχτης έγινε στιχουργός για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην Αρτα στ' Αθαμάνιο, Δευτέρα πριν να φέξει βγάλαμε πρωθυπουργό, τον Τσίπρα τον Αλέξη… Και σε στεριά και θάλασσα, πάλι να ξαναφέξει, ξανά να φέρεις τη χαρά γεια σου λεβέντη Αλέξη» λένε οι στίχοι του τραγουδιού.

Το Αθαμάνιο είναι ένα κεφαλοχώρι στα 750 μέτρα στα Τζουμέρκα και απέχει 64 χιλιόμετρα από την Αρτα. Στο κέντρο του χωριού, κάτω από την εκκλησία, βρίσκεται το πατρικό σπίτι του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως μας λένε οι συγχωριανοί του η οικογένεια μετανάστευσε στην Αθήνα την 10ετία του 1960, όμως τις διακοπές και τα καλοκαίρια επέστρεφε στο χωριό. Τον Αλέξη Τσίπρα, οι φίλοι του στο Αθαμάνιο, τον περιγράφουν ως ένα παιδί και έφηβο με ανησυχίες και προβληματισμούς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου