25 Φεβρουαρίου 2014

Ξεφτίλα: Επίδομα …στέγασης 0,96 λεπτά σε στρατιωτικούς!


Ξεφτίλα: Επίδομα …στέγασης 0,96 λεπτά σε στρατιωτικούς!

Διανυκτέρευση σε… χαρτόκουτα όπως οι άστεγοι για τους στρατιωτικούς που μετακινούνται για εκπαίδευση.
Όπως αποκαλύπτει με στοιχεία ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας τα στελέχη που μετακινούνται για λόγους εκπαίδευσης λαμβάνουν ημερήσιο επίδομα στέγασης από …1,93 ευρώ έως 8,88 ευρώ το πολύ!!! Αν δικαιούνται δωρεάν στέγαση σε ξενώνες που ανήκουν σε ΣΟΑ, Λέσχες, ΚΑΑΥ, Σχολές κλπ του Στρατού Ξηράς με καταβολή αντιτίμου, Το αντίτιμο διαμονής γενικά στους ξενώνες καθορίζεται για κάθε διανυκτέρευση, ανάλογα με το χρονικό διάστημα διαμονής, κατ’ άτομο. Ενδεικτικά για διαμονή λίγων ημερών μέχρι ενός μήνα (εκτέλεση υπηρεσίας), το αντίτιμο ορίζεται σε 3,00€ ημερησίως.λαμβάνουν επίδομα από…0,96 λεπτά έως 4,44 ευρώ!!!
Άρα τους μένει και …1,44 ευρώ για να φάνε κάτι!
Την ίδια ώρα το κράτος φροντίζει για γενναία παροχή εκτός έδρας αποζημίωσης στους δημοσίους υπαλλήλους για τον ίδιο λόγο!
Τι προβλέπεται για τους δημοσίους υπάλλήλους;
Όπως σημειώνει ο κ. Νατσιούλας:
“Για τους υπηρετούντες, με οποιαδήποτε σχέση, υπαλλήλους. του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ που μεταβαίνουν με εντολή της υπηρεσίας για να μετάσχουν σε συνέδρια, σεμινάρια ή εργασίες κέντρων ερευνών.
Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν.2685/1999 αναγνωρίζεται η δαπάνη εγγραφής ή συμμετοχής σε αυτά. Οι δαπάνες αυτές καταβάλλονται στον αποστελλόμενο υπάλληλο, στο εσωτερικό ή το εξωτερικό, με την υποχρέωση να υποβάλει στην υπηρεσία του τη σχετική εξοφλητική απόδειξη πληρωμής τους.
Στους μετακινουμένους στο εσωτερικό αναγνωρίζονται τα έξοδα χρήσης ιδιόκτητου μεταφορικού μέσου, καθώς και η δαπάνη διανυκτέρευσης και ημερήσιας εκτός έδρας αποζημίωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 8 και 9 του παρόντος νόμου.
Η ημερήσια εκτός έδρας αποζημίωση ανέρχεται σε 29,35€ και το ποσό της ημερήσιας δαπάνης διανυκτέρευσης ανέρχεται έως 35,22€. Σε μία ημέρα μπορεί να καταβληθεί αποζημίωση 74,57€”.
Κατά τ΄ άλλα υπάρχει πράγματι αμέριστο ενδιαφέρον για το προσωπικό των ΕΔ. Ντροπή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου