25 Φεβρουαρίου 2014

Έκθετοι δικαστικοί λειτουργοί από τις αποκαλύψεις Δημητρακόπουλου: Έχουν μοιράσει κάποιοι τα 160 εκατομμύρια;


Έκθετοι δικαστικοί λειτουργοί από τις αποκαλύψεις Δημητρακόπουλου: Έχουν μοιράσει κάποιοι τα 160 εκατομμύρια;

Οι αποκαλύψεις του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Δημητρακόπουλου μαζί με την παλαιότερη αποκάλυψη της Real News, θα πρέπει να σημάνουν συναγερμό στις δικαστικές αρχές, διότι η υπόθεση είναι εξαιρετικά σκοτεινή.
Όπως είχε αποκαλύψει το Ολυμπία μετά από ενημέρωση φίλου που γνωρίζει πολύ καλά το Ελβετικό τραπεζικό σύστημα, τα 160 εκατομμύρια που βρίσκονται “δεσμευμένα” στην Ελβετία, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να πέσουν στα χέρια υπόδικων που φτερούγισαν σαν πουλάκια, αφού… είναι στο όνομα τους (το αποκάλυψε η Real News)! Απαραίτητη προϋπόθεση όμως για να συμβεί αυτό, είναι να συμβεί κάποιο “ατύχημα” στον Λαυρεντιάδη! Είχαμε μάλιστα εκφράσει την απορία μας, πως είναι δυνατόν να υπάρχει εισαγγελική πρόταση που να συνδυάζει και τα δύο τινά. Να αφήνει αλώβητα τα λεφτά στην Ελβετία και να ζητά ένα εξωφρενικό ποσό εκτος αυτών των χρημάτων που ισοδυναμεί με “τράβα πέθανε” στον προφυλακισμένο βιομήχανο.
Εδώ λοιπόν ανακύπτουν εκ νέου σοβαρότατα ερωτήματα: Πως είναι δυνατόν να έφυγαν ως κουστωδία όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον επίμαχο λογαριασμό. Ο Πέτρος Κυριακίδης, ο υιός Κυριακίδης και η δικηγόρος που είχε αναλάβει τις διαδικασίες, Ελένη Σκούρα. Πως είναι δυνατόν να γνωρίζουν για το ένταλμα της ανακρίτριας. πως είναι δυνατόν το ένταλμα να εκτελείται μία ημέρα μετά την σύλληψη Λαυρεντιάδη. Είχε διαφορετική ημερομηνία; Είχε την ίδια και υπήρξε συγκάλυψη; Από ποιούς;
Και σήμερα γιατί δεν έχουν βρεθεί; Που βρίσκονται; Γιατί όλοι ξέχασαν το θέμα; Δυστυχώς στην Ελλάδα γνωρίζουμε πως η μνήμη γίνεται επιλεκτική μόνο από Αλτσχάιμερ ή από “βαλίτσες”. Και τα 160 εκατομμύρια μπορούσαν να αγοράσουν πολλές συνειδήσεις. Αναμένουμε λοιπόν τις αρμόδιες αρχές να αναζητήσουν την εγκληματική συμμορία που ακόμα παραμένει στο απυρόβλητο. Εντός και εκτός.
Δείτε αναλυτικά το θέμα από το Capital.gr
Του Παναγιώτη Στάθη



Τη δυνατότητα επαναπατρισμού περίπου 160 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζα της Ελβετίας , από τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που είχε διενεργήσει την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεσή του, εξετάζει σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο κρατούμενος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που ανέλαβε τον επιχειρηματία, διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου χαρακτηρίζοντας «εκτέλεση θανατικής ποινής χωρίς δίκη» τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση Λαυρεντιάδη. Η είδηση προφανώς ήρθε από τον Βασίλης Αθανασίου, δικηγόρος εταιρικού – τραπεζικού Δικαίου, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλες τις ενέργειες που έχει προχωρήσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης με δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να επιστραφούν στην Ελλάδα, χρήματα φορολογημένα, που έχουν δεσμευτεί στην Ελβετία. Μάλιστα μετά από συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών στη Βέρνη, όπως αποκάλυψε ο κ. Αθανασίου, ο Ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Ελβετίας αναμένει μόνο το αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών για τον επαναπατρισμό των χρημάτων.

Δεσμευμένα

Τα χρήματα αυτά βέβαια έχουν δεσμευθεί ήδη από τις ελληνικές αρχές συνεπώς η μόνη συνδρομή του επιχειρηματία θα μπορούσε να είναι η συναίνεση να επιστρέψουν άμεσα στο δημόσιο ταμείο.

Η κ. Γεωργία Κούβελα-Piquet, δικηγόρος Αθηνών – Παρισίων τόνισε με έμφαση τις παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συντελούνται αυτή τη στιγμή σε βάρος του επιχειρηματία, καθώς όπως σημείωσε «η κράτηση είναι απόλυτα ασυμβίβαστη με την κατάσταση της υγείας του και συνιστά οδυνηρό βασανιστήριο». Επικαλούμενη μάλιστα σχετικές περιπτώσεις όπου η Ελλάδα καταδικάστηκε μετά από προσφυγές για τις συνθήκες κράτησης στη χώρα, η κ. Γεωργία Κούβελα-Piquet υπογράμμισε πως «η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να αγνοήσει τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η ζωή του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, διότι σε μια τέτοια περίπτωση θα σήμαινε εκτέλεση θανατικής ποινής χωρίς δίκη».

Ο κ. Σωκράτης Τσαντίρης, γιατρός Δημόσιας Υγείας, ιατροδικαστής επιβεβαίωσε με φωτογραφικό υλικό την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υγεία του κ. Λαυρεντιάδη, κάνοντας λόγο για πλήρη καταστροφή των άνω άκρων του και του αξονικού σκελετού του, με συνέπεια να είναι πλέον αδύνατον να ορθοστατήσει και να περπατήσει. Επιπλέον, εξαιτίας των προβλημάτων στο αναπνευστικό του σύστημα, κινδυνεύει άμεσα η ζωή του από λοιμώξεις ακόμη κι αν εισαχθεί σε νοσοκομείο ή κλινική. «Μόνον ειδικά αποστειρωμένος χώρος είναι πλέον κατάλληλος για τον κ. Λαυρεντιάδη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση της ασθένειάς του και να σωθεί η ζωή του» κατέληξε ο κ. Τσαντίρης.

Ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος , συνοψίζοντας την ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, τόνισε πως βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή ενός πολίτη ο οποίος έχει εκφράσει έμπρακτα τη βούληση - και παρά το γεγονός ότι αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται - να αποδώσει στο ελληνικό κράτος δικά του φορολογημένα χρήματα για να καλύψει πλήρως ζημιές ή επισφάλειες κι έτσι να μη χρεωθεί ο Έλληνας φορολογούμενος ούτε ένα ευρώ. Για αυτό και ο κ. Δημητρακόπουλος απηύθυνε έκκληση σε όλα τα θεσμικά όργανα της ελληνικής δικαιοσύνης να συμβάλλουν ώστε να πραγματοποιηθεί λογιστική πραγματογνωμοσύνη για το πραγματικό ύψος ζημιών ή επισφαλειών της Proton Bank και να μην ακούγονται ποσά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως τα 700 εκ. ευρώ και δημιουργούν εντυπώσεις και μόνον.

Επίσης, ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως επί 15 μήνες η πλευρά Λαυρεντιάδη δεν είχε επικοινωνία και δεν μίλησε με αποτέλεσμα στην υπόθεση να υπάρχει μονομερής πληροφόρηση και να δημιουργούνται εντυπώσεις. «Σας καλούμε να κάνετε να ακουστεί η φωνή ενός ανθρώπου που παλεύει για τη ζωή του» κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Πληροφορίες από www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου