21 Φεβρουαρίου 2014

“Ολική υποδούλωση” της Ελλάδας προβλέπει η RBS.


“Ολική υποδούλωση” της Ελλάδας προβλέπει η RBS.

Τρίτο πακέτο στήριξης και νέο κύκλο λιτότητας στην Ελλάδα, προβλέπει η Βρετανική ROYAL BANK OF SCOTLAND (RBS), θεωρώντας σε σχετική έκθεση ότι η επόμενη φάση της ελληνικής διάσωσης θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις πολιτικές εξελίξεις. Η RBS εκτιμά ότι η τρόικα θα έρθει σε συμβιβασμό με την ελληνική πλευρά πριν τις Ευρωεκλογές τον Μάιο, αλλά μετά από αυτές θα σκληρύνει εκ νέου τη στάση της, απαιτώντας περαιτέρω λιτότητα. Η απαίτηση αυτή θα οδηγήσει σε κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης και νέες εκλογές, που θα αποτελέσουν δημοψήφισμα παραμονής της χώρας στο ευρώ, εκτιμά η RBS. Στην τρέχουσα φάση, όπως τονίζεται, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εγκρίνει νέα μέτρα λιτότητας, λόγω της ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
Με αρκετές από τις εκτιμήσεις της Royal Bank of Scotland συμφωνεί και η Deutsche Welle, η οποία υπογράμμισε ότι οι πολιτικές ελίτ των χωρών της ευρωζώνης θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους πριν από τις Ευρωεκλογές.
Είναι ευκαιρία λοιπόν στις Ευρωεκλογές και ίσως η τελευταία, να αποδείξουν οι Έλληνες και όλοι οι Ευρωπαίοι την εναντίωση και την απέχθειά τους στις πολιτικές λιτότητας, στην γερμανική κυριαρχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους εγχώριους πολιτικούς που με ζήλο υπερασπίζονται τα Μνημόνια εξαθλίωσης, φτωχοποίησης και κατακερματισμού της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ένα ξεκάθαρο δημοψήφισμα για το ποιά Ευρώπη θέλουμε. Αυτή των Μνημονίων, της εξαθλίωσης και της σκληρής λιτότητας, ή αυτή των εθνών-κρατών που διατηρούν ακέραιη την εθνική τους κυριαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου