25 Φεβρουαρίου 2014

nevnik: Διεκδίκηση Σκοπίων να μπουν στον ΟΗΕ με το όνομα «Μακεδονία»


nevnik: Διεκδίκηση Σκοπίων να μπουν στον ΟΗΕ με το όνομα «Μακεδονία»

Όσο στην Ελλάδα συνεχίζουν να μην ενδιαφέρονται με τα εθνικά θέματα τόσοι οι Σκοπιανοί θα συνεχίζουν να προκαλούν και να παίζουν το δικό τους παιχνίδι.
Το υπουργείο Εξωτερικών είναι στον αυτόματο πιλότο και κανείς δεν μπαίνει καν στον κόπο να απαντήσεις έστω με μια τυπική ανακοίνωση στους προκλητικούς “γείτονες” που θέλουν να λέγονται “Μακεδόνες”
«Εάν η χώρα δεν γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ, πρέπει να διεκδικήσει την εισαγωγή της στα Ηνωμένα Έθνη με το συνταγματικό της όνομα», αυτό υποστηρίζει ο φιλικά προσκείμενος στα Σκόπια, Robin O’ Neal, πρώτος μεσολαβητής για την διαφορά του ονόματος μεταξύ του νοτιοσλαβικού κράτους και της Ελλάδας.
«Τα Σκόπια πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με την επίσημη θέση της Συμμαχίας, κάθε ευρωπαϊκό κράτος μπορεί να γίνει μέλος της, συμβάλλοντας στην ασφάλεια της περιοχής του Βορείου Ατλαντικού.
»Εάν δεν γίνουν δεκτά στην επόμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να διεκδικήσουν την ένταξή τους στα Ηνωμένα Έθνη υπό το συνταγματικό τους όνομα- ‘Μακεδονία’», ισχυρίζεται ο πρώην πρέσβης Robin O’ Neal.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση των Σκοπίων, θα πρέπει να προσεγγίσει όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ και να τους ζητήσει να την δεχτούν εκφράζοντας συναινετική στάση, έστω, και εάν ένα μέλος καταγγείλει την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία, κατά την επόμενη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα λάβει χώρα το Σεπτέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως σημειώνει η Dnevnik των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου