24 Μαΐου 2014

Προμήνυμα βαριάς ήττας για τη συγκυβέρνηση η συγκέντρωση του Συντάγματος


Προμήνυμα βαριάς ήττας για τη συγκυβέρνηση η συγκέντρωση του Συντάγματος


Η άποψη της πλατείας Συντάγματος την ώρα που μιλούσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς
Προμήνυμα βαριάς εκλογικής ήττας που μπορεί να πάρει και τα χαρακτηριστικά της συντριβής, ήταν η χθεσινή ανεμική κεντρική προεκλογική ομιλία του Πρωθυπουργού στο Σύνταγμα.

Η μεγάλη ζαριά που έριξε τελικά το μέγαρο Μαξίμου, ως η ύστατη προσπάθεια επαναπροσέγγισης της απογοητευμένης και τσακισμένης από τα εγκλήματα της μνημονικαής πολιτικής, μεσαίας τάξης, γύρισε μπούμερανγκ κατά της κυβέρνησης. Έτσι το τεράστιο


πρόβλημα συσπείρωσης που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό η ΝΔ, όχι μόνο δεν κρύφτηκαν κάτω από το χαλί αλλά αναδείχθηκαν ως το ισχυρότερο προεκλογικό μήνυμα ενόψει της κάλπης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του κυβερνητικού επιτελείου και τη μεγάλη κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού, στην πλατεία Συντάγματος με το ζόρι μαζεύτηκαν 500 άτομα να ακούσουν τον κ. Σαμαρά.

Από την πλευρά του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έκανε την ύστατη προσπάθεια αλλαγής του κλίματος, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι υποσχέσεις για αποκατάσταση των αδικιών και φυγής από τον μνημονιακό όλεθρο, θύμισαν την παλιά και ξεπερασμένη τακτική των πολιτικών.

Στην πράξη ο κ. Σαμαράς παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση της χώρας. Απαντώντας δε σε σχετικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο ίδιος σκίζει το μνημόνιο καθημερινά εδώ και δυο χρόνια. «Εγώ σας λέω ότι τα σκίζω τα μνημόνια επί δύο χρόνια, μήνα-μήνα, μέρα- μέρα, σελίδα-σελίδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς χρησιμοποίησε τη γνωστή συνταγή της τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, λέγοντας ότι αν επικρατήσει την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ, θα προκληθεί αβεβαιότητα που μπορεί να γυρίσει τη χώρα πίσω. «Η Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζει πραγματική απειλή. Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η αστάθεια που θέλουν να προκαλέσουν είναι η πραγματική απειλή. Επί δυο χρόνια στήσαμε την Ελλάδα στα πόδια της. Εδώ που τη φτάσαμε μόνο ένα ατύχημα μπορεί να τη πάει ξανά πίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα. Αυτό το ατύχημα σας καλώ να εμποδίσουμε την Κυριακή», είπε.

Το μόνο λάθος που μπόρεσε να αναγνωρίσει ο Πρωθυπουργός ήταν η φοροληστρική πολιτική της κυβέρνησης. Όπως είπε, θα πάρει άμεσα μέτρα για να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο ο εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους.


Αναγνώρισε τις αδικίες που υφίσταται ο κόσμος τα τελευταία δυο χρόνια και σημείωσε ότι βιάζεται να βγάλει τη χώρα από την κρίση για να τις αντικαταστήσει.

Ακόμα επιστρέφοντας στην πάγια λογική των διλημμάτων επανέλαβε ότι ο λαός θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ αστάθειας και σταθερότητας. «Χθες ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ψήφο του λαού να ρίξει την κυβέρνηση. Σε αυτή την ακραία και επικίνδυνη συμπεριφορά μόνο ο λαός μπορεί να δώσει απάντηση. Θέλετε εκλογές, αστάθεια και αβεβαιότητα. Σας έθεσε καθαρά τα διλήμματα της Κυριακής. Θα πάμε μπροστά ή θα πάμε ξανά στην καταστροφή;», αναρωτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου