9 Μαΐου 2014

«Οι λαοί πρέπει να είναι ίσοι, όχι ίδιοι» το μήνυμα της Μανταλένας από τη Θεσσαλονίκη


«Οι λαοί πρέπει να είναι ίσοι, όχι ίδιοι» το μήνυμα της Μανταλένας από τη Θεσσαλονίκη


Ταξίδι αστραπή στη Θεσσαλονίκη έκανε την Παρασκευή 02 Μαΐου η Μανταλένα Παπαδοπούλου, Υποψήφια Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων με αφορμή την εκδήλωση «Νέοι και Ευρωπαϊκή Ένωση. Συζητάμε για την Ευρώπη που θέλουμε» που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, μετά από πρόσκληση του φορέα «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων 2014».

Το κλίμα της εκδήλωσης ήταν καθαρά υπέρ της ομοσπονδιοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας έναντι των εθνικών και η παρέμβασή της ενόχλησε τους λίγους συμμετέχοντες στην εκδήλωση. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα εθνοκεντρικά δομημένο σύστημα στο οποίο οι πολιτικοί εντολείς πρέπει να είναι οι εκλεγμένοι από τον λαό και οι εντολοδόχοι να είναι οι υπερεθνικοί θεσμοί όπως η Κομισιόν, δηλαδή οι διορισμένοι τεχνοκράτες».

Ανέφερε πως «από το 2010 ο ρόλος των τεχνοκρατών οδήγησε σε δυσβάσταχτα μνημόνια και πολιτικές λιτότητας στα κράτη- μέλη κυρίως του Νότου εμποδίζοντας την ανάπτυξή τους, ενισχύοντας την άνιση ανάπτυξη στην Ε.Ε. και εδράζονται σε αντι-κοινωνικές, αντι-λαϊκές και αναποτελεσματικές αποφάσεις, κάτι που αποτελεί πλέον παραδοχή και σε διεθνές επίπεδο». Εξήγησε πως «μια προσπάθεια ομοσπονδιοποίησης, δηλ. κιμαδοποίησης των λαών της Ευρώπης θα προκαλέσει τριγμούς και πως η αυτονόμηση των υπερεθνικών θεσμών δημιουργεί δημοκρατικό έλλειμμα. Η χρήση του ανεφάρμοστου, ανεδαφικού, ουτοπικού όρου «παγκοσμιοποίηση» εξυπηρετεί τους ισχυρότερους για να επιφέρει μια κατάσταση που λέγεται Νέα Τάξη Πραγμάτων». Έκλεισε τονίζοντας πως «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παλέψουμε με ριζοσπαστικές προτάσεις ενίσχυσης των θεσμών που εκλέγονται από τους λαούς, για την καταπολέμηση της άνισης ανάπτυξης που αποτελεί την πηγή του κακού στο ευρωπαϊκό εγχείρημα, για να αντιμετωπισθούν οι ηγεμονικές αξιώσεις της Γερμανίας και να υπάρχει ισότιμη συμμετοχή των κρατών-μελών».

Τη Μανταλένα Παπαδοπούλου συνόδευσαν μέλη και στελέχη της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους οποίους ο Πρόδρομος Νικολαϊδης και ο Κώστας Καράμπελας Υπεύθυνοι της Οργάνωσης και ο Νίκος Διακομιχάλης Υπ. Οργάνωσης Περιφερειών της Νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου