3 Μαΐου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ολόκληρο το πόρισμα των κυπριακών αρχών για το πώς έφτασε η χώρα στο μνημόνιο!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ολόκληρο το πόρισμα των κυπριακών αρχών για το πώς έφτασε η χώρα στο μνημόνιο!

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένεται να φέρει το πόρισμα των επιτροπής Θεσμών της κυπριακής Βουλής για τους λόγους που η χώρα έπεσε στα χέρια των δανειστών και στο μνημόνιο.
Το πόρισμα των 434 σελίδων αναφέρεται στις τράπεζες, τα τεράστια bonus των στελεχών, ακόμα και τις “επενδύσεις” σε ελληνικά ομόλογα, την ώρα που γνώριζαν ότι το ρίσκο που αναλάμβαναν ήταν πολύ μεγάλο!
Ακόμα, αναφέρεται στο Eurogroup που αποφασίστηκε το κούρεμα καταθέσεων, αλλά και στην εταιρία Alvarez & Marshal. Διαβάστε τι γράφαμε στο Ολυμπία: Η έκθεση φωτιά που είχε αποκαλύψει πρώτο το “Ολυμπία”, οδηγεί τους “Προβοπουλους” της Κύπρου στα κατεργα.

Μέσα στο πόρισμα καταγράφονται ΟΛΑ τα ονόματα όσων έλαβαν δάνεια με χαμηλό επιτόκιο και έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης. Επίσης, οι αμοιβές και τα bonus που έλαβαν τραπεζικά στελέχη και μέλη ΔΣ τραπεζών, αλλά και τα ποσά που δόθηκαν σε συμβουλευτικές εταιρίες.
Παράλληλα, στο πόρισμα περιλαμβάνει ξεχωριστό κεφάλαιο για τα χρήματα που έφυγαν από την Κύπρο πριν το κούρεμα, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται ονόματα, αφού η εν λόγω λίστα βρίσκεται υπό διερεύνηση.
Ολόκληρο το πόρισμα:
View this document on Scribd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου