3 Μαΐου 2014

Ρωσία: Η παράνομη κυβέρνηση της Ουκρανίας θα λογοδοτήσει «πρώτα απ’ όλα στο λαό της»


Ρωσία: Η παράνομη κυβέρνηση της Ουκρανίας θα λογοδοτήσει «πρώτα απ’ όλα στο λαό της»



Η αιματηρή επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κρεμλίνου. Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η παράνομη κυβέρνηση της Ουκρανίας θα λογοδοτήσει, «πρώτα απ’ όλα στο λαό της» χώρας για την απόφασή της να εξαπολύσει μια «επιχείρηση τιμωρίας».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κάλεσε και το Κίεβο να ξανασκεφτεί τις ενέργειές του, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Ρωσία 24.

Παράλληλα, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να δώσουν στη δημοσιότητα τις δικές τους εκτιμήσεις για το τι συμβαίνει στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου «η [πολεμική] αεροπορία χρησιμοποιείται εναντίον του πληθυσμού».

Από την πλευρά της λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί τα γεγονότα στην ανατολική Ουκρανία με αυξανόμενη ανησυχία και κάλεσε τους φιλορώσους να εγκαταλείψουν τα κτίρια τα οποία έχουν καταλάβει και να απελευθερώσουν τους ανθρώπους που κρατούν.

«Παρακολουθούμε με αυξανόμενη ανησυχία τις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανία», δήλωσε η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, μια εκπρόσωπος της επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον, στους δημοσιογράφους.

Η Ε.Ε. κάλεσε ταυτόχρονα να δοθεί τέλος σε όλες τις «παράνομες ενέργειες» από μέρους οπλισμένων ομάδων φιλορώσων. «Τα κατεχόμενα κτίρια πρέπει να εγκαταλειφθούν (και) όλα τα πρόσωπα τα οποία κρατούνται παράνομα απαιτείται να απελευθερωθούν, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ», επισήμανε η Κοτσίγιαντσιτς.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου