9 Μαΐου 2014

Ολόκληρη η ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Θεσσαλονίκη

Ολόκληρη η ομιλία του Πάνου Καμμένου στη Θεσσαλονίκη

«Ξεκινά ο μεγάλος αγώνας για τις ευρωεκλογές του 2014.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκινάμε από εδώ, από την καρδιά της Μακεδονίας, από τη Θεσσαλονίκη, τη νικηφόρα πορεία, μαζί με ...
τον ελληνικό λαό, για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δοσίλογων, την κυβέρνηση των προσκυνημένων, την κυβέρνηση των υποτακτικών, την κυβέρνηση των τραπεζιτών, την κυβέρνηση εκείνων που ήθελαν να κάνουν τον ελληνικό λαό υποχείριο ξένων κατακτητών.

Ενωθήκαμε μαζί, δυνάμεις από όλους τους πολιτικούς χώρους του χθες, με κοινό χαρακτηριστικό ότι είμαστε Έλληνες, προκειμένου να αντισταθούμε στην παράδοση της χώρας, να αντισταθούμε στην προσπάθεια να καταστρέψουν την αξιοπρέπειά μας, να αντισταθούμε στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Είμαστε Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου του χθες, που ενώσαμε τις καρδιές μας, που ενώσαμε τις ψυχές μας, ενώσαμε τη δύναμή μας για να πούμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Δεν μας κρατούν όλους η Siemens και οι γερμανικές

εταιρείες που πλήρωναν μέχρι χθες πολιτικούς. Δεν έχουμε όλοι σκελετούς στα ντουλάπια. Δεν είμαστε όλοι προσκυνημένοι στους τραπεζίτες που χρηματοδοτούσαν μέχρι χθες την πολιτική.

Υπάρχουν ελεύθεροι Έλληνες και είναι οι Έλληνες εκείνοι που στον Γοργοπόταμο, υπό την καθοδήγηση του Ζέρβα και του Βελουχιώτη, ενώθηκαν και ανατίναξαν τη γέφυρα, σε πείσμα εκείνων που θέλουν τους Έλληνες διχασμένους.

Από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, θέλω σήμερα και εκ μέρους όλων σας να συμπαρασταθώ και να συμπαρασταθούμε στον Λευτέρη Κωνσταντινίδη, που ξεκίνησε απεργία πείνας μπροστά από τη σουηδική Βουλή, καλώντας να σεβαστούν την κατακτημένη από την τρόικα χώρα, που κείτεται σε χαλάσματα. Αυτή είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης. Αυτή είναι η Ευρώπη που εμείς θέλουμε.

Μας λένε ότι είμαστε το κόμμα της δραχμής, μας λένε ότι θέλουμε να διαλύσουμε την Ευρώπη, μας λένε ότι εμείς θέλουμε να πάμε την Ελλάδα σε τριτοκοσμικούς δρόμους. Αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική.

Εμείς πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών - κρατών, πιστεύουμε στην Ευρώπη στην οποία έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη των τραπεζών, δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας, δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη που δίνει εντολές και υποχρεώνει να εκτελούν τις εντολές οι κυβερνήσεις που εκλέγονται από τους λαούς.

Φίλες και φίλοι,

αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. Σε αυτές τις ευρωεκλογές οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, που θα βρεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο, θα κληθούν να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσει η Ευρώπη στην Ευρώπη που περιγράφουν τα κόμματα της συμπολίτευσης, στην Ευρώπη της ομοσπονδίας, στην Ευρώπη της δήθεν πολιτικής ένωσης, στην Ευρώπη που δεν θα είμαστε ίσοι, που δεν θα συναποφασίζουμε, που δεν θα υπάρχει βέτο, που δεν θα αποφασίζουν οι λαοί και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί τους, αλλά θα αποφασίζει η επικυρίαρχη γερμανική εξουσία.

Αυτή είναι η Ευρώπη που προτείνουν πλέον σαφώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, δηλαδή από την Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Σε αυτή την εκλογή θα κριθεί αν ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει να υποστείλει τη σημαία, να παραδώσει την εθνική κυριαρχία, αν θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός ότι θα γίνεται ο προϋπολογισμός της Ελλάδος από τις Βρυξέλλες ή η Ελλάδα θα παραμείνει μία Δημοκρατία όπου οι πολίτες θα αποφασίζουν. Σας καλούμε όλες και όλους να περάσουμε το μήνυμα αυτών των ευρωεκλογών σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες.

Δεν υπάρχει καμία σχέση των σημερινών κομμάτων με το χθες. Γύρισα σε μια πορεία μαζί με τις συντονιστικές μας, που τις ευχαριστώ ιδιαίτερα και εδώ τη συντονιστική της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας και τη νεολαία μας από την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τώρα τη Μακεδονία. Γυρίσαμε χωριό - χωριό, πόλη - πόλη, προκειμένου να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες.

Είμαστε αποκλεισμένοι από αυτή την περίεργη χούντα που έχει επιβληθεί. Θα σας πω μόνο ότι φτάνουν στο σημείο από τα επτά εκατομμύρια ευρώ της εκλογικής επιχορήγησης, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, το κίνημα του 8% στις δεύτερες εκλογές και του 11% στις πρώτες εκλογές, να πρέπει να κάνει εκλογές με 52.000 ευρώ, ενώ κοστίζουν διπλάσια, τριπλάσια και τετραπλάσια μόνο τα ψηφοδέλτια και η διακίνησή τους.

Μας έχουν αποκλείσει από τα μεγάλα κανάλια, τα δήθεν μεγάλα κανάλια. Βλέπουμε νέους σχηματισμούς, οι οποίοι φέρνουν καινούριες ιδέες. Ακούσαμε και το απίθανο ότι θα πρέπει κάθε ελληνική οικογένεια να κάνει συμφωνία με μία γερμανική οικογένεια για να φτιάχνει τον προϋπολογισμό της, το έγραψε προχθές ένας υποψήφιος από το Ποτάμι. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η φίμωση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή της γέννησής μας έχει να κάνει με το ότι δεν θέλουν να μάθει την αλήθεια ο ελληνικός λαός.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, ο σημερινός πρωθυπουργός είχε το θράσος να απειλήσει τους Έλληνες, λέγοντας ότι αν δεν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία τότε τον Ιούλιο δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις και ο κόσμος ψήφισε γιατί φοβήθηκε. Και η δόση δεν ήρθε ούτε τον Ιούλιο, ούτε τον Αύγουστο, ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε τον Οκτώβριο, ούτε τον Νοέμβριο, γιατί δεν είχε ανάγκη ο ελληνικός λαός να πάρει καμία δόση.

Είπε ψέματα σε 18 σημεία ο πρωθυπουργός που ψηφίστηκε, για τη μία και μόνη εξεταστική, για την ΑΟΖ, για τη φορολογία, για τους μισθούς, για τις συντάξεις, για τους ενστόλους και απειλώντας κέρδισε τις εκλογές. Και εν τω μεταξύ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έπαιζαν τούρκικα σήριαλ και προέβαλαν δήθεν σκάνδαλα της υψηλής κοινωνίας. Η αλήθεια ήταν ότι όλο αυτό το διάστημα, από τις εκλογές του 2012 μέχρι και σήμερα, η πατρίδα μας έχει πληγωθεί βαριά.

Έχουμε πλέον, Ελληνίδες και Έλληνες, δύο εκατομμύρια οικογένειες ανέργων, τρία εκατομμύρια ανασφάλιστους, έχουμε 400.000 μικρομεσαίους επαγγελματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, 1.400.000 με τις οικογένειές τους από τον Ο.Α.Ε.Ε που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη δημόσια υγεία.

Τα λουκέτα που έχουν μπει σε όλη την Ελλάδα δεν είναι απλώς λουκέτα σιδερένια, είναι λουκέτα που έχουν δέσει ανθρώπους στην ανεργία. Επαγγελματίες, αξιοπρεπείς, τους έχουν βάλει στη ζητιανιά. Έχουν γονατίσει τους Έλληνες της μεσαίας τάξης. Και οι Έλληνες της μεσαίας τάξης θα γονατίσουμε αυτούς στις εκλογές που έρχονται.

Δεκατρία δισεκατομμύρια ευρώ είναι αυτή τη στιγμή οι ανείσπρακτες υποχρεώσεις των Ελλήνων από τη φορολογία. Δεκατρία δισεκατομμύρια που δεν μπορούν να πληρωθούν, 63 δις στο σύνολό τους σε μια χώρα που έχασε το 25% του ΑΕΠ της. Και τι έρχεται από πίσω; Έρχεται η δήμευση της περιουσίας. Τα πρωτοδικεία πολλών νομών έχουν γεμίσει από αιτήσεις τραπεζών που δημεύουν τα σπίτια των Ελλήνων.

Όταν έλεγα στο λιμάνι, στις προηγούμενες εκλογές, ότι θα δημεύσουν την ιδιωτική περιουσία, μας χλεύασαν τα γραφεία Τύπου του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα που δημεύουν τις περιουσίες των Ελλήνων είχαμε δίκιο ή δεν είχαμε δίκιο;

Τους είπαμε, ότι σκοπός τους είναι να δημεύσουν τη δημόσια περιουσία και βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα που περνά η δημόσια γη περνά στα χέρια ξένων. Το δημοσιονομικό έλλειμμα γίνεται τραπεζικό έλλειμμα και το τραπεζικό έλλειμμα δημοσιονομικό έλλειμμα. Πού είναι τα 260 δις της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, όταν στη χώρα υπάρχουν 160 δις καταθέσεις; Πού πήγαν τα άλλα 100; Πήγαν για να ετοιμάσουν να αγοράσουν τα δημευμένα σπίτια των Ελλήνων. Το ίδιο συμβαίνει και με τη δημόσια περιουσία, που μέσω του ΤΑΙΠΕΔ πωλείται για ένα κομμάτι ψωμί. Αν έχουν την εντύπωση ότι θα δώσουν τη δημόσια περιουσία από το παράθυρο, τους λέμε ότι όποια συμφωνία κάνουν είναι άκυρη.

Οι νέοι είναι αυτοί που πρέπει να ξεσηκωθούν και για αυτό το λόγο νέοι είναι και στο ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του ευρωπαϊκού αντιμνημονιακού μετώπου.

Ο Μπαστιά είπε ότι «όταν ο νομοθέτης αμνηστεύει κρατικό έγκλημα, πρέπει να ανατραπεί από το λαό» και ο νομοθέτης αμνηστεύει πλέον, το έγκλημα, το οποίο γίνεται κατά του κράτους και των πολιτών. Δείτε λίγο τις νομοθεσίες που περνούν. Αμνήστευσαν όλους εκείνους των ΟΤΑ που έκλεψαν δημόσιο χρήμα. Αμνήστευσαν τις διοικήσεις των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που έκαναν τις κομπίνες, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Αμνήστευσαν, νομίζουν, τις διοικήσεις του ΟΑΕΕ. Αμνήστευσαν τις διοικήσεις των τραπεζών οι οποίες έδωσαν παράνομα δάνεια στα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Νομίζουν ότι τους αμνήστευσαν όλους αυτούς. Θα έρθει η τιμωρία και η Δικαιοσύνη θα επανέλθει στον τόπο. Κατά το άρθρο 120 του Συντάγματος η παραγραφή αρχίζει μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και η Δημοκρατία θα αποκατασταθεί και δεν θα παραγραφούν τα εγκλήματα τα οποία έχουν διαπράξει σε βάρος του ελληνικού λαού.

Αμνήστευσαν τη Siemens, τα 2,5 δις που έβγαλε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη Siemens, προκειμένου να έρθει με κόκκινο χαλί η κ. Μέρκελ και την ίδια στιγμή δημεύουν τις περιουσίες των Ελλήνων. Βγάζουν στο σφυρί με νέους νόμους στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας το σπίτι, το μαγαζί της Ελληνίδας και του Έλληνα, που δεν έχει να πληρώσει και δεν αντέχει να πληρώσει τα χαράτσια και τους φόρους. Αυτή η πολιτική είναι αντεθνική πολιτική και αυτή την πολιτική θα την ανατρέψουμε στις 25 Μαΐου, ενωμένοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.

Από εδώ, από την καρδιά της Μακεδονίας, από τη Θεσσαλονίκη, εκτός από τα οικονομικά θέματα και αυτά που ζούμε ο καθένας και η καθεμία υπάρχουν και τα εθνικά θέματα. Πέρασαν μέσα σε δυο χρόνια την παράδοση των εθνικών αγώνων για τα εθνικά δίκαια.

Επτά ερωτήσεις κατέθεσα στον πρωθυπουργό για το θέμα του ονόματος της Μακεδονία, επτά αρνήσεις εισέπραξα, διότι δεν ήθελε να έρθει να μιλήσει στη Βουλή και να απαντήσει κατά πόσον ισχύει αυτό που δήλωσε ο προηγούμενος υπουργός των Εξωτερικών ο κ. Αβραμόπουλος ότι συμφώνησαν στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία», κατά πόσο παρέδωσαν δηλαδή το όνομα της Μακεδονίας.

Ζητήσαμε προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, όπως προβλέπουν το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής και αρνήθηκαν κάνουν τη συζήτηση. Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύγκληση των πολιτικών αρχηγών και αρνήθηκαν να το κάνουν. Αρνήθηκαν να το κάνουν γιατί νομίζουν ότι έχουν ήδη ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας. Τους λέμε λοιπόν, ότι με ελληνικές σημαίες, ο ελληνικός λαός θα ξεσηκωθεί πάλι. Όπως έγινε επί του Μακαριστού Χριστόδουλου, θα κατέβουμε στις πλατείες, θα κατέβουμε στο Λευκό Πύργο και θα ανάψουμε τα κεριά στις Εκκλησίες, θα ζητήσουμε από την Ορθόδοξη Εκκλησία να έρθει δίπλα μας και θα αντισταθούμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας μας. Δεν ανήκει σε κανέναν η Μακεδονία. Δεν μπορεί κανείς να την παραδώσει.

Καλώ, από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, τις επόμενες ημέρες, όταν θα έρθουν οι πολιτικοί αρχηγοί, να απαντήσουν ξεκάθαρα τι συμβαίνει με τη Μακεδονία; Παρέδωσαν ή όχι το όνομα της Μακεδονίας; Από εδώ θα απαντήσει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κουβέλης και οι υπόλοιποι ποιοι είναι μαζί με τον ελληνικό λαό και ποιοι εκτελούν τις εντολές της νέας τάξης πραγμάτων.

Καλώ, επίσης, τις πανμακεδονικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο, τους ομογενείς μας, λέγοντάς τους να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν απέναντι σε αυτή την αισχρή προδοσία την οποία εκτελεί ο πρωθυπουργός εκείνος που ανέτρεψε την κυβέρνηση το 1993, δήθεν για το όνομα της Μακεδονίας, αλλά μάλλον η αιτία ήταν οι 400 χιλιάδες ψηφιακές συσκευές της Intracom.

Τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε μια πολύ επικίνδυνη φάση. Το ίδιο συμβαίνει στη Θράκη. Στη Θράκη οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αποφασίσαμε να στηρίξουμε ένα δικό μας ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Τέρενς Κουίκ και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Μαρίνο Ουζουνίδη, γιατί όλα τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης περιελάμβαναν εκπροσώπους και υποψηφίους που είχαν υποδειχθεί από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Προξενείο λοιπόν στοπ εδώ πέρα. Η Θράκη δεν παραδίδεται. Θα εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες.

Θέλω από εδώ να καλέσω και όλες εκείνες και εκείνους που υπηρέτησαν τη μεγάλη ιδέα του άξονα Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος. Στη Θράκη, αφού ανετράπησαν όλες οι συμφωνίες για τους αγωγούς Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και παρεδόθησαν μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε μέσα στα μνημόνια την περιγραφή των περίφημων Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, δηλαδή ουσιαστικά της κοσσοβοποίησης της Θράκης. Τους απαντούμε: Δεν διαπραγματεύεται η Ελλάδα και οι Έλληνες της Θράκης ό,τι και αν κάνει, ό,τι και αν πει η σημερινή προσωρινή κυβέρνηση.

Βλέπουμε από την άλλη πλευρά ότι και στην Κύπρο και στο Κυπριακό συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Ένα νέο «Σχέδιο Ανάν ΙΙ» έρχεται προς επικύρωση. Ένα νέο «Σχέδιο Ανάν ΙΙ» που παραδίδει την Κύπρο ως μία κοινότητα. Αυτό που αρνήθηκε να κάνει ο μακαρίτης ο Τάσσος Παπαδόπουλος το κάνουν σήμερα με τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης.

Αλλάζει ο κόσμος, αλλά αλλάζει ο κόσμος εκεί που οι λαοί δεν αντιστέκονται. Στην Ουκρανία αντιστάθηκε ο λαός απέναντι στη ναζιστική κυβέρνηση των Ουκρανών και διεκδίκησε την ελευθερία του και την κέρδισε στην Κριμαία. Στηρίζουμε δημόσια τον πρόεδρο Πούτιν και τη ρωσική κυβέρνηση που προστάτευσε τους ορθόδοξους αδερφούς μας στην Κριμαία απέναντι στην νέα τάξη πραγμάτων, απέναντι σε εκείνους που μετέφεραν τους ισλαμοφασίστες από τη Συρία και οι οποίοι κατέσφαξαν τους ορθόδοξους λαούς στην Κριμαία και δεν ξέρω αύριο αν θα τους μεταφέρουν και εδώ.

Δεν θα μπορέσουν να τους μεταφέρουν εδώ, δεν θα δεχθεί ο ελληνικός λαός με κανένα τρόπο την παραχώρηση ούτε σπιθαμή εθνικού εδάφους, ούτε σπιθαμή της εθνικής κυριαρχίας, ούτε σπιθαμή της εθνικής αξιοπρέπειας.

Ξέρουμε ότι ο αγώνας είναι σκληρός και από εδώ, από την Θεσσαλονίκη, ακόμη μια φορά, στέλνω φωνή συμπαράστασης στη Χαλκιδική, σε αυτούς που αγωνίζονται κόντρα στον «Ελληνικό Χρυσό» και στον φασισμό, κόντρα σε εκείνους που θέλουν να ερημοποιήσουν την πατρίδα μας.

Και λέω στους προσκυνημένους ,ελάτε να με συλλάβετε. Εδώ είμαι, έτοιμος να αντισταθώ απέναντι στη χούντα του σήμερα. Είμαστε πολλοί περισσότεροι από αυτούς, είμαστε πιο ενωμένοι και είμαστε αποφασισμένοι.

Φίλες και φίλοι, Ελληνίδες και Έλληνες,

Δεν είναι δύσκολο να γυρίσουμε σελίδα. Δεν είναι δύσκολο να ξαναφέρουμε το χαμόγελο, δεν είναι δύσκολο να ξαναποκτήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Καταρχήν πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε οι περισσότεροι.

Ό,τι κι αν κάνουν, μεθοδεύσεις άθλιες, μεθοδεύσεις σαν και αυτές που προσπαθούν να αποκλείσουν τον υποψήφιο δήμαρχο, τον Χάρη Παπαγεωργίου από τη διεκδίκηση της δημαρχίας Θεσσαλονίκης. Είναι μεθοδεύσεις βρώμικες, μεθοδεύσεις αντιδημοκρατικές, μεθοδεύσεις φασιστικές.

Εκατό ΣΔΟΕ και αν κάνουν, διακόσιους εισαγγελείς και αν καταφέρουν να πείσουν να είναι απέναντι στον όρκο τους, ο ελληνικός λαός είναι εννέα εκατομμύρια στην Ελλάδα και δέκα εκατομμύρια οι ομογενείς. Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την πατρίδα μας.

Κλείνω λέγοντας σας ότι έχουμε καταθέσει το κείμενο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, την Εθνική Πρόταση. Μπορούμε να αναλάβουμε την τύχη του τόπου, μπορούμε να πάρουμε το τιμόνι και παράλληλα, για να ξέρουμε ξεκάθαρα, λέμε ότι η Ελλάδα θα κηρύξει στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια. Δεν πρόκειται να πληρώσουμε τα επαχθή δάνεια, τα οποία υπέγραψαν μη νόμιμες κυβερνήσεις με μη νόμιμες διαδικασίες.

Δανειακές συμβάσεις δεν υπάρχουν. Θα οριστεί επιτροπή λογιστικού ελέγχου. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα περάσει στα χέρια των Ελλήνων, στα χέρια του ελληνικού δημοσίου.

Θα διασφαλίσουμε την πρόσβαση των Ελλήνων στην Υγεία, στην Παιδεία, θα εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας και μετά, όταν η χώρα βγει από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τότε θα πληρώσουμε εκείνα που οφείλουμε και όχι εκείνα που συμφώνησαν οι γονατισμένοι σημερινοί κυβερνώντες.

Από εδώ, από την Θεσσαλονίκη, αρκετά τα ψέματα, φτάνουν τα λόγια τα οποία ευγενικά είπαμε με υπονοούμενα. Έχει ευθύνη και η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή να προστατεύσει τη δική της αξιοπρέπεια και να μην στηρίζει τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν μπορείς κύριε Σαμαρά να βάζεις σαν σφήνα τον λαό της ΝΔ για να καλύψεις τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου από τη φυλακή. Και το ίδιο ισχύει για αυτούς που παρέμειναν, όσοι παρέμειναν στο ΠΑΣΟΚ. Δεν έχεις δικαίωμα κύριε Βενιζέλο να προστατεύεις, με αντάλλαγμα την ελευθερία σου, τους «Παπασταύρου» του Σαμαρά και τους ανθρώπους της «λίστας Λαγκάρντ» έναντι της συγκυβέρνησής σου.

Φίλες και φίλοι,

τελείωσαν τα κόμματα του χθες. Το ξέρω ότι πολλοί και πολλές, ιδίως οι μεγάλοι άνθρωποι, έχουν συναισθηματικούς δεσμούς και με την Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ, αλλά η Νέα Δημοκρατία του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Αβέρωφ, του Έβερτ, του Ράλλη, του Κώστα Καραμανλή.

Αυτή η Νέα Δημοκρατία διοικείται από ανθρώπους που δεν θα περνούσαν ούτε έξω από την πόρτα κανενός από τους προηγούμενους αρχηγούς .Αυτή η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί την Ευρώπη των επικυρίαρχων τραπεζών και όχι την Ευρώπη των Εθνών.

Την κάνουν τώρα Νέα Ελλάδα για να γλιτώσουν τα δάνεια και απευθύνομαι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες που πίστεψαν στον Ανδρέα Παπανδρέου και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει σχέση το ΠΑΣΟΚ που έλεγε ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, με το ΠΑΣΟΚ του Πάγκαλου που είπε «αφήστε τη σημαία να την πάρει ο αέρας», που παρέδωσε τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, με το ΠΑΣΟΚ, του σήμερα που έρχεται ο Βενιζέλος και συμμαχεί με τους φασίστες, τους νεοναζιστές της Ουκρανίας και όχι με τα δικαιώματα των λαών.

Εμείς λοιπόν καλούμε όλες τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να συμπαραταχθούμε σε μια μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική παράταξη, σε ένα κίνημα πολιτών, για να πάρουμε στα χέρια μας την πατρίδα μας.

Σε αυτές τις ευρωεκλογές συναντηθήκαμε άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους και θέλω κλείνοντας να καλέσω επάνω και να σας παρουσιάσω τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας που είναι σήμερα εδώ. Ανθρώπους που προέρχονται από όλη την κοινωνία. Τραγουδιστές δεν έχουμε, ποδοσφαιριστές δεν έχουμε, ζογκλέρ και ταχυδακτυλουργούς δεν έχουμε, έχουμε όμως Ελληνίδες και Έλληνες με ψυχή που θα πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο και θα παλέψουν για τα δίκαια της χώρας.

Τον Γιάννη Αννουσάκη, τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ, τον Πέτρο Αρβανίτη, με δυο μεταπτυχιακά από το London School of Economics, τον Γιάννη Βαλερή, τον γιατρό από την Θεσσαλονίκη, που τον γνωρίζετε καλά, τον στρατηγό, τον Αντώνη Βασιλείου, με μάστερ και μεταπτυχιακά και μια πορεία στο στράτευμα η οποία αποτελεί παράδειγμα, ο μόνος υποψήφιος από τις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Τον Άρη Βατάλη, έναν αγωνιστή της ΔΕΗ μέσα στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας, από εκείνους που συνεχίζουν να δουλεύουν παρόλο που έχουν εκλεγεί ως συνδικαλιστές, τον Δημήτρη Γελασάκη, διπλωματούχο μηχανικό του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συγκοινωνιολόγο με μεταπτυχιακές σπουδές στο Εδιμβούργο, την Ζωή Γεωργαντά, την ηρωίδα που αντιστάθηκε στους δανειστές και δεν υπέγραψε την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων της χώρας, καθηγήτρια πανεπιστημίου, την Ευτυχία Γιάγκου με μάστερ στη διαχείριση επενδύσεων και από εκείνους τους Έλληνες και τις Έλληνιδες που μέσω internet κατέθεσαν το βιογραφικό τους.

Τον Παναγιώτη Δημητριάδη με σπουδές στην Νομική Σχολή και εν συνεχεία με μεταπτυχιακά στο Τόκιο και στο Χονγκ Κονγκ, την Αντιγόνη Δήμητσα, με μεταπτυχιακά Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, τη γιατρό μας, την Τριανταφυλλιά Διαμαντοπούλου, που από τις πρώτες ήρθε στο κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον καθηγητή Αβραάμ Ζεληλίδη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που μίλησε για τα πετρέλαια στην Ελλάδα και όταν βγήκε στις εκπομπές ήταν η απτή απόδειξη ότι αυτός ο τόπος μπορεί να ζήσει με τον δικό μας ορυκτό πλούτο. Κάποιοι γέλασαν. Τώρα θα βγει στην Ευρωβουλή για να προασπίσει τα δίκαια της χώρας και αυτός ο ορυκτός πλούτος να είναι ο πλούτος του λαού. Τον τέως πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, τον αγωνιστή Γιώργο Ζησιμάτο, που εκπροσωπεί τους εμπόρους εκείνους, που μετά από τόσα χρόνια βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να βρίσκονται μεταξύ της επιβίωσης και του κλεισίματος.

Από την «Πυρίκαυστο Ελλάδα» τον Κώστα Ζουράρι, που ό,τι και αν πω θα με διορθώσει. Τον Γιώργο Καλεάδη τον πρόεδρο της «Πυρίκαυστου Ελλάδας» που τον ακούσατε προηγουμένως, έναν μεγάλο αγωνιστή επί χρόνια με τη «Σπίθα», με τα κινήματα.

Τον πρέσβη και διευθυντή του διπλωματικού μου γραφείου Λευτέρη Καραγιάννη, έναν πρέσβη που δεν έμαθε να γονατίζει, αλλά έμαθε να αντιστέκεται για τα εθνικά δίκαια. Χειρίστηκε το Σκοπιανό περισσότερο από όλους και αυτό θέλει να προασπίσει στην Ευρωβουλή.

Τον Δημήτρη Κιούση, έναν αγωνιστή της ζωής, αυτοκινητιστή, από τους ανθρώπους που γυρίζουν την Ελλάδα από την Πελοπόννησο μέχρι τη Μακεδονία και τον Έβρο.

Τον Γιώργο Κόκκα, τον πρόεδρο της «Άμεσης Δημοκρατίας», τον Γιάννη Κοσκοσά, με μεταπτυχιακό στα τραπεζικά και στα χρηματοοικονομικά και διδακτορικό στην πληροφορική από το Brunel University του Λονδίνου, σε συνεργασία με το London School of Economics

Τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον Νότη Μαριά, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν μαζί μας με τους «Αντιμνημονιακούς Πολίτες» και εν συνεχεία ανέλαβε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, οργανώνοντας μόνος του μαζί με όλη την κοινοβουλευτική ομάδα την αντίσταση από τη Βουλή και με το θάρρος να παραιτηθεί από βουλευτής για να διεκδικήσει μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τον πρώην Πρύτανη, καθηγητή του ΕΜΠ, τον Νίκο Μαρκάτο, έναν αγωνιστή της Δημοκρατίας που τόλμησε να συγκρουστεί με το καθηγητικό κατεστημένο.

Την Καρολίνα Παντίρη, που είναι γραμματέας στον τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, πτυχιούχος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, μεταφράστρια και απόγονος της Σοφίας Βέμπο.

Τον νομικό σύμβουλο της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον δικηγόρο Βαγγέλη Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι μαζί μας για τους αγώνες μας στο Κοινοβούλιο.

Την πρόεδρο της νεολαίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, την Μανταλένα Παπαδοπούλου, πτυχιούχο του πανεπιστημίου του Essex και με μεγάλο αγώνα στη Νεολαία, έχοντας σαρώσει όλη την Ελλάδα.

Καλωσορίζω τον Παναγιώτη Σγουρίδη, έναν άνθρωπο που έχει δώσει την ψυχή του στα εθνικά θέματα. Είχα την τιμή να τον έχω δάσκαλό μου όταν μπήκα στη Βουλή. Αποφάσισε κάποια στιγμή ότι δεν θα αντέξει μέσα στην Βουλή να συνεχίσει να υπογράφει ή να ψηφίζει αυτά με τα οποία δεν συμφωνεί. Έγινε αγρότης, όμως παρέμεινε πατριώτης και τώρα που η πατρίδα τον χρειάστηκε ήρθε από μόνος του και συντάχθηκε μαζί με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Να σας πω ότι μαζί έχουμε συλληφθεί στην Τουρκία για την στήριξη στον Κουρδικό λαό, έχουμε καταδικαστεί από τουρκικό δικαστήριο, είμαστε ανεπιθύμητοι στην Τουρκία.

Τον Ισαάκ Σπανούδη, Θεσσαλονικιό, έναν από εκείνους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού που ήρθε μαζί μας με τα νέα παιδιά, εκπροσωπώντας τη νέα γενιά στο Ευρωκοινοβούλιο

Την Αντωνία Τσούπα, από το Κιλκίς, με μεγάλη εμπειρία στον επαγγελματικό τομέα και μητέρα τριών παιδιών και κλείνω με την Βασιλική Χαλόφτη και εκείνη με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο στο Διεθνές Δίκαιο, διπλωματικές σπουδές, ειδικευμένη στο Κόσσοβο.

Φίλες και φίλοι, εμείς είμαστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Σας ζητώ να μας στηρίξετε. Σας ζητώ να περπατήσουμε μαζί. Όλοι μαζί προχωράμε στο αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου