8 Φεβρουαρίου 2014

Μοιράζει λεφτά ο Γεροντόπουλος: 904.000 ευρώ για κατασκευή… ιστοσελίδας του ΥΠΕΞ

Μοιράζει λεφτά ο Γεροντόπουλος: 904.000 ευρώ για κατασκευή… ιστοσελίδας του ΥΠΕΞ




Διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή ιστοσελίδας του υπουργείο Εξωτερικών, με όλα τα συναφή (όπου απαιτείται να μπουν υπολογιστές, δίκτυα κλπ) προκήρυξε το υπουργείο. Η προκήρυξη φέρει την υπογραφή του υφυπουργού, Κυριάκου Γεροντόπουλου και το ποσό που δίνει το υπουργείο είναι 904.000 ευρώ για να λειτουργήσει το σάιτ για έναν χρόνο. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά, όσο κι αν μέσα στην προκήρυξη γίνεται λόγος για τοποθέτηση υπολογιστών, λογισμικών και οτιδήποτε χρειάζεται να μπει σε κάποια γραφεία ή και πρεσβείες.

Δαπάνη για σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ στις μέρες μας για να δημιουργηθεί κάτι που ήδη υπάρχει είναι τουλάχιστον εξωφρενικό. Σάιτ και υλικοτεχνική υποδομή υπάρχει στο υπουργείο, άρα η δαπάνη μπορεί να θεωρηθεί και εξωφρενικα τεράστια, για αυτό που ζητάει το υπουργείο το οποίο είναι να γίνει μία ιστοσελίδα που ουσιαστικά θα συγκεντρώνει τις υφιστάμενες ιστοσελίδες και διαδικτυακές υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών. Άρα υπάρχουν και υπολογιστές και όλα τα παρεμφερή, απλά δεν υπάρχει μία καινούρια σελίδα. Και αυτή η καινούρια σελίδα θα κοστίσει 904.000 ευρώ!

Συν τοις άλλοις, η προκήρυξη είναι άκρως… φωτογραφική. Η εταιρία που θα πάρει τον διαγωνισμό θα πρέπει να πληροί κάποιες προδιαγραφές, όπως να έχει 15 υπαλλήλους το λιγότερο, να έχει ξαναπάρει παρόμοιο έργο με τουλάχιστον 40% του προϋπολογισμού (δηλαδή 400.000 ευρώ!), να έχουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια κύκλο εργασιών τουλάχιστον 1,8 εκ. ευρώ και το κυριότερο, να καταθέσει εγγυητική επιστολή 55.630 ευρώ με την κατάθεση της έγγραφης πρότασης!

Ποια ελληνική εταιρία, έχει κύκλο εργασιών πάνω από 1,8 εκ. ευρώ; Μόνο οι λεγόμενες μεγάλες εταιρίες, οπότε αποκλείονται αυτομάτως κάποιες μικρές εταιρίες που μπορεί να διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή και τις απαραίτητες γνώσεις, αλλά να έχουν μικρότερο κύκλο εργασιών.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου