6 Φεβρουαρίου 2014

«Το ΤΑΙΠΕΔ αρνήθηκε να μου δώσει στοιχεία για τον ΟΠΑΠ»


«Το ΤΑΙΠΕΔ αρνήθηκε να μου δώσει στοιχεία για τον ΟΠΑΠ»




Δελτίο τύπου εξέδωσε η τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και βουλευτής Ν. Κοζάνης, κα Ραχήλ Μακρή καταγγέλλοντας το ΤΑΙΠΕΔ για απόκρυψη στοιχείων σχετικά με την διαδικασία και τους όρους ξεπουλήματος της εταιρείας ΟΠΑΠ.

Μπορεί η εισαγγελική έρευνα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ να μπήκε στο Αρχείο, ωστόσο η κυρία Μακρή καταγγέλλει πως το ΤΑΙΠΕΔ κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής αρνήθηκε να παράσχει τα σχετικά με την εκποίηση του ΟΠΑΠ έγγραφα, σημειώνοντας ότι ο πλήρης φάκελος έχει κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η κ. Μακρή αναφέρει πως χαρακτηριστικά πως «οι εκλεκτοί του κυρίου Στουρνάρα αδιαφορούν για τους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού και τον κοινοβουλευτικό Έλεγχο καθώς οι Υπουργοί της Συγκυβέρνησης τους με καταφανώς αντισυνταγματικές διατάξεις έχουν φροντίσει να τους απαλλάξουν από ποινικές και αστικές ευθύνες».

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, η βρετανική εφημερίδα Financial Times αφιέρωσε εκτεταμένο ρεπορτάζ στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ, του κρατικού μονοπωλίου στην αγορά τυχερών παιχνιδιών και ταυτόχρονα του μεγαλύτερου χορηγού αθλητικών γεγονότων της Ελλάδας, σε μια κοινοπραξία Τσέχων, Ρώσων, Σλοβάκων και Ελλήνων επενδυτών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο δημοσίευμα.

Επίσης οι FT αναφέρουν πως η έρευνα ξεκίνησε λίγες εβδομάδες αφότου η Emma Delta, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία στοιχημάτων, πλήρωσε 650 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 33% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ και κατόπιν αντικατέστησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και αρκετά μέλη του Δ.Σ του Οργανισμού με πρόσωπα δικιάς της επιλογής.

Όμως μια τροπολογία είχε «παγώσει» έως τον προηγούμενο μήνα την υποχρέωση της ρυθμιστικής αρχής παιγνίων να διενεργεί έλεγχο σε πιθανούς αγοραστές του ΟΠΑΠ, για να διασφαλίσει ότι δεν εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

“Για τη διεξαγωγή της έρευνας βασιστήκαμε στο ΤΑΙΠΕΔ”, δηλώνει στην εφημερίδα ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος εκτελεστικός Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, σημειώνοντας πως «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν είχε τα μέσα να ελέγξει η ίδια τους επίδοξους επενδυτές.»

Με τις δηλώσεις αυτές δικαιώνεται και η θέση μας για τον διοικητικό πληθωρισμό των εκτός των αναφερομένων στο Σύνταγμα Ανεξάρτητων Αρχών που διαρρηγνύουν τον κρατικό μηχανισμό, δυσχεραίνουν τον έλεγχο και την λογοδοσία στους πολίτες και νοθεύουν την Δημόσια Διοίκηση χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα στον Έλληνα φορολογούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου