3 Ιουνίου 2015

Ο Βαρουφάκης στηρίζει ότι η συνέπεια της Ελλάδας οφείλεται και στη στάση των δανειστών






Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σε ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφο του Canal+ για το εάν η Ελλάδα έως τα τέλη Ιουνίου οφελιλει στο ΔΝΤ 1,6 δισ. ευρώ και εάν η χώρα διαθέται αυτά τα χρήματα, ο κ Βαρουφάκης υποστήριξε ότι το ζήτημα είναι πως κατάφερε η Ελλάδα να είναι συνεπής τους τελευταίους τέσσερις μήνες και τόνισε ότι: «Η Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό έχει καταφέρει να πληρώνει τους δανειστές της. Αυτό αποδεικνύει ότι το ελληνικό κράτος γνωρίζει και πέτυχε να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να πληρώνει συντάξεις και μισθούς εξακολουθώντας να πληρώνει τα χρέη της».


Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην απάντησή του τόνισε μεταξύ άλλων πως πλέον «εναπόκειται τώρα στους πιστωτές μας να είναι λογικοί και να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προτάσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στο ελληνικό κράτος να εξακολουθήσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και να ξαναβρεί την ανάπτυξη και επιτέλους να μπορέσουμε να διαγράψουμε την ελληνική κρίση από την ιστορία».


Τέλος όσον αφορά τη Γαλλία και το εάν περιμένει περισσότερη στήριξη απ’ αυτή, είπε πως «Θα περίμενα από τη Γαλλία να στηρίξει γενικότερα την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου