8 Ιουνίου 2015

Π. Σκουρλέτης:«Υπάρχει Έλληνας πολίτης, ή πολιτικός που να υπογράφει τα μέτρα των δανειστών; (βίντεο)


«Καταθέσαμε ένα πολυσέλιδο κείμενο που δεν είναι οι απόψεις της ελληνικής πλευράς αλλά μια προσπάθεια σύνθεσης. Από τη στιγμή που η άλλη πλευρά δεν το λαμβάνει αυτό υπόψη της και δεν το θεωρεί βάση διαπραγμάτευσης, θεωρώ ότι δεν ισχύει το 47σελιδο στο σύνολό του. Δεν μας δεσμεύει το σύνολο των θέσεων των 47 σελίδων», δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης, σε πρωινή εκπομπή.




«Προσπαθούμε να μην υπερισχύσουν οι πιο ακραίες φωνές της άλλης πλευράς και εξακολουθούμε να επιδιώκουμε τον αμοιβαία έντιμο συμβιβασμό». . Αυτά δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή "«Καταθέσαμε ένα πολυσέλιδο κείμενο που δεν είναι οι απόψεις της ελληνικής πλευράς

αλλά μια προσπάθεια σύνθεσης. Από τη στιγμή που η άλλη πλευρά δεν το λαμβάνει αυτό υπόψη της και δεν το θεωρεί βάση διαπραγμάτευσης, θεωρώ ότι δεν ισχύει το 47σελιδο στο σύνολό του. Δεν μας δεσμεύει το σύνολο των θέσεων των 47 σελίδων»Κοινωνία Ώρα Μέγκα"

«Υπάρχει Έλληνας πολίτης, ή πολιτικός που να υπογράφει αυτά τα μέτρα;» έθεσε ο Π. Σκουρλέτης το ερώτημα στους συνομιλητές του στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega. Μια πολιτική θέση άλλωστε που εκφράστηκε και στη Βουλή μετά τις τοποθετήσεις όλων των κομμάτων για την πρόταση των δανειστών.

Ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ελληνικό ζήτημα συζητείται σε υψηλό πολιτικό επίπεδο όπως δείχνει η σύνοδος των G7 και οι παρεμβάσεις Ομπάμα που υπογραμμίζουν ότι «οι επιπτώσεις από ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις θα είναι απρόβλεπτες» για την παγκόσμια οικονομία.

Ο Π. Σκουρλέτης πάντως εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης» και συνάρτησε το ενδεχόμενο εκλογών με την επίτευξη, ή μη της συμφωνίας.Ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει «νέα εντολή με νέα όρια» εξηγώντας ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες εκλογές θα είναι η ίδια, δηλαδή «ναι μεν συμβιβασμός αλλά όχι εις βάρος του πυρήνα των θέσεών μας».

Ο υπουργός Εργασίας έφερε ως παράδειγμα ότι «δεν μπορεί να αμφισβητείται ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος» και ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μια «ριζοσπαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση για να κρατήσει τα χαρακτηριστικά που ήδη έχει». Μίλησε επίσης για το στοιχείο της αναδιανομής υπέρ των μικρότερων συντάξεων που ενδέχεται να υπάρξει.

Αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα κατήγγειλε σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του στην εκπομπή "Ακραίως" ότι υπάρχουν τραπεζίτες που συμβουλεύουν τους πελάτες τους να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό κυρίως με την μορφή αμοιβαίων κεφαλαίων.

Κατερίνα Μπρέγιαννη



http://left.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου