7 Ιουνίου 2015

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ! ΑΠΛΩΝΕΙ ΔΙΧΤΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ!!!





Ο Πούτιν προειδοποιεί κατά της κερδοσκοπίας στην Ελλάδα, με τον Ρώσο Πρόεδρο να επιθυμεί να εντάξει τη χώρα μας στους Brics…

Ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η κερδοσκοπία σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εν μέσω τεράστιων χρεών της χώρας, θα μπορούσε να είναι επιβλαβής τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και την ελληνική οικονομία.

ΜΟΣΧΑ – «Η κερδοσκοπία από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη («Grexit»), εν μέσω τεράστιων χρεών της χώρας θα μπορούσε να είναι επιβλαβής τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και την ελληνική οικονομία», τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Corriere della».

«Βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης των σχέσεων μας με την Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος της ΕΕ, μέρος της Ευρωζώνης ή μέλος του ΝΑΤΟ. Έχουμε πολύ στενούς δεσμούς ιστορικής συνεργασίας με την Ελλάδα», δήλωσε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι αποτελεί «κυρίαρχο δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίζει για διαφορετικές συμμαχίες και μέλη Ένωσης».

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να είναι επιβλαβής για την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία, οι όποιες εικασίες σχετικά με την μελλοντική εξέλιξη των γεγονότων στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που έχουν επιφέρει στην ελληνική οικονομία οι ευρωπαϊκοί κανόνες σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητα να εφαρμόσει δική της νομισματική πολιτική καθώς είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το ευρώ, ενώ παράλληλα η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και εμπορευμάτων έχει ωφελήσει τις εξαγωγικές χώρες. Λαμβάνονται κοινές αποφάσεις σε τομείς όπως η γεωργία και η αλιεία, όπου η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ορισμένα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα»».

«Ένας άλλος τομέας στον οποίο η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα είναι ο τουρισμός, και εκεί όμως υπάρχουν όρια στο πλαίσιο της Σένγκεν. Για παράδειγμα η ρύθμιση ελεύθερης εισόδου χωρίς βίζα που έχουμε με την Τουρκία συνέβαλε στο να επισκεφτούν τη χώρα αυτή 5.000.000 Ρώσοι τουρίστες το περασμένο έτος, ενώ λιγότερο από ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα, περίπου 300.000, απ ‘όσο γνωρίζω. Ωστόσο, η Ελλάδα λαμβάνει δάνεια με ευνοϊκούς όρους, χρηματοδοτική στήριξη από το Ευρωπαϊκό ταμείο, και έχει πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Υπάρχουν επίσης και άλλα οφέλη από τη συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Καταλήγοντας ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε: «Δεν είναι θέμα της Ρωσίας να αποφασίσει τι είναι επωφελές και προτιμητέο για την Ελλάδα. Επαναλαμβάνω ότι αυτό αποτελεί κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού σε διάλογο με του ευρωπαίους εταίρους του».

Η Ελλάδα χτυπήθηκε σκληρά από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008-2009, η οποία έφερε τη χώρα να εξαρτάται από τα δάνεια των διεθνών πιστωτών, ιδιαίτερα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Εικασίες για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη άρχισε το 2012 εν μέσω συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης της χώρας. Τα ελληνικά οικονομικά προβλήματα συνεχίστηκαν και εντάθηκαν, και το 2015, οι συζητήσεις σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ήρθαν και πάλι στην επιφάνεια.

Η Ελλάδα και οι τρεις κύριοθ δανειστές της, διαπραγματεύονται επί του παρόντος μια νέα συμφωνία μείωσης του χρέους με το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης λήγει στο τέλος του Ιουνίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήρθε στην εξουσία μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, έχει υποσχεθεί να αναθεωρήσει τους όρους διάσωσης της χώρας που υπαγορεύονται από τους δανειστές. Η αντιπαράθεση στη διάσωση έχει δημιουργήσει μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Εκκρεμεί το εθνικό χρέος της χώρας που προέκυψε μετά την οικονομική κρίση του 2008 και εκτιμάται σε περίπου 350.000 εκατομμύρια δολάρια.

http://frappetime.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου