7 Ιουνίου 2015

«Έσκισε» η Φώφη – Δεύτερος ο Κωνσταντινόπουλος και τρίτος ο Λοβέρδος





Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχωρεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διεκδικούν την ηγεσία της παράταξης είναι τρία.

Η Φώφη Γεννηματά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα «κονταροχτυπηθούν» για το δαχτυλίδι της διαδοχής.

Η ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει την άλλη Κυριακή από τη βάση του κόμματος με κάλπες που θα στηθούν σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή αναμένεται να αποφασισθεί αν θα είναι ανοιχτό ή κλειστό το μητρώο των μελών που θα ψηφίσουν.

Η ανακήρυξη των τριών υποψηφιοτήτων έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο συνέδριο του κόμματος.

Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε 670 υπογραφές συνέδρων για την υποψηφιότητα της, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300.

Υποψήφιος ήθελε να είναι και Θανάσης Χειμωνάς αλλά απέτυχε να συγκεντρώσει τις υπογραφές του 10% των συνέδρων όπως δηλαδή ορίζει το καταστατικό.

Το Σάββατο και οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι ανέβηκαν στο βήμα του συνεδρίου και παρουσίασαν τις θέσεις τους για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, τις πολιτικές εξελίξεις, την κυβέρνηση, τις σχέσεις με άλλα κόμματα και πολιτικές δυνάμεις.

Η κ. Γεννηματά πρότεινε τη μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ σε φορέα της σοσιαλδημοκρατίας, σε συνεννόηση με όμορους πολιτικούς χώρους και μίλησε για «νέα αρχή».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος πρότεινε τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική δύναμη και την πραγματοποίηση νέου συνεδρίου την άνοιξη του 2016.

Ο κ. Λοβέρδος πρότεινε την αλλαγή του ονόματος του ΠΑΣΟΚ σε ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Αριστερά και την πραγματοποίηση ενιαίου συνεδρίου της κεντροαριστεράς εντός του 2015.

Το 10ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνεται απόψε με εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, οι οποίες γίνονται στο κλειστό Γυμναστήριο του Πανελληνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου