8 Ιουνίου 2015

Σταθάκης: Μας χωρίζουν με τους δανειστές ο ΦΠΑ και οι συντάξεις




Αισιόδοξος για άλλη μία φορά εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης σε ό,τι έχει να κάνει με την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Μιλώντας στο Bloomberg TV, τόνισε πως αυτό που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι τα «αγκάθια» του ΦΠΑ και των συντάξεων. Ο κ. Σταθάκης, αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, υπογράμμισε πως δεν αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το εάν η Ελλάδα θα είναι συνεπής στις εξωτερικές της υποχρεώσεις, τόνισε ότι η χώρα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος της όσο αυτό είναι εκ των πραγμάτων εφικτό.

«Είμαστε προσηλωμένοι στην αποπληρωμή των δανείων για όσο μπορούμε» είπε ο κ. Σταθάκης, υπενθυμίζοντας πως η χώρα πληρώνει τις δόσεις της για πάνω από έναν χρόνο χωρίς να έχει λάβει τις αντίστοιχες πληρωμές από τους πιστωτές. Πάντως, παραδέχθηκε πως θα υπάρξουν τεράστιες πιέσεις τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσουν την όποια απόφαση της κυβέρνησης, ενώ εκτίμησε πως οι πρόωρες εκλογές δεν θα έδιναν λύση στα υφιστάμενα προβλήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου