8 Ιουνίου 2015

Ομπάμα: Η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει σοβαρά το θέμα των μεταρρυθμίσεων - Να δείξουν ευελιξία και δύο πλευρές




Υπάρχει η αίσθηση του «επείγοντος» για την Ελλάδα ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της G7.

Για τον Αμερικανό πρόεδρο η Αθήνα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία, ενώ ζήτησε ευελιξία και από τις δύο πλευρές. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η Ελλάδα πρέπει να κάνει σκληρές πολιτικές

επιλογές που θα αποφέρουν καρπούς μακροπρόθεσμα». Και αυτές οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, σύμφωνα με τον Ομπάμα, όχι μόνο για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, αλλά επίσης για να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα όπου η ελληνική οικονομία να αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά και να ευδοκιμεί».

Ευελιξία και από τις δύο πλευρές

Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε ότι «θα είναι σημαντικό η διεθνής κοινότητα και τα διεθνή οικονομικά ινστιτούτα να αναγνωρίσουν τις απίστευτες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι «αν και οι δύο πλευρές δείξουν σημαντική ευελιξία, μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Αλλά θα χρειαστούν σκληρές αποφάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους».

Σημειώνεται ότι για το ζήτημα της Ελλάδας ήταν το πρώτο θέμα για το οποίο ρωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Πηγή: Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου